Počinje saradnja sa Vlasotinčanima o odlaganju otpada

15. novembar 2013. 11:39 Gradska hronika Pirot Plus Online

Sve četiri Opštine Pirotskog okruga dale su saglasnost da Opština Vlasotince može odlagati komunalni otpad na Sanitarnoj deponiji u Pirotu. Tim povodom potpisan je sporazum o odlaganju čija će primena početi naredne nedelje, kaže Zoran Stanković, direktor Deponije.

„ Potpisali smo ugovor o odlaganju smeća na deponiji u Pirotu stim što on stupa na snagu kada dobijemo rešenje iz Dimitrovgrada, s obzirom da su oni ove nedelje na sednici Skupštine opštine doneli odluku o davanju saglasnosti na saradnju sa Vlasotincem. Očekujem da iduće nedelje počne dovoženje smeća, taman u vreme kada će oni dobiti specijalno vozilo za transport otpada u sabijenom stanju. Oni imaju svoju transfer stanicu gde se selektira otpad a ostatak koji je za odlaganje ide u poseban kontejner koji sabija taj otpad tako da će imati vrlo rentabilan posao. Mi očekujemo da najviše dva puta nedeljno imamo transport iz Vlasotinca i to je ona količina o kojoj smo ranije govorili, oko desetak tona dnevno“- kaže Stanković.

Vlasotinčani će plaćati 17 evra po toni odlaganje otpada. Poredjenja radi Opštine osnivači plaćaju za sada 11 evra po toni deponovanog otpada.