Počeo “Balkan teatar fest”

01. novembar 2012. 14:34 Kultura Pirot Plus Online

U Dimitrovgradu danas počinje osmi po redu pozorišni festival “Balkan teatar fest”, koji će trajati do 16. novembra. U okviru festivala biće prikazano 12 predstava iz Srbije, Bugarske i Makedonije. Festival će otvoriti domaći teatar “Hristo Botev” predstavom “Tačka oslonca” u režiji Bojana Vorkapića a po tekstu Jovana J. Rajkovića. Delča Gigov direktor Centra za kulturu Dimitrovgrad najavio je i prateće programe festivala.

-Mi hoćemo da obuhvatimo sve strukture u gradu da i mladi osete čari festivala. U okviru pratećeg programa, 5. novembra će nastupiti Lutkarsko pozorište iz Niša sa predstavom “Srpska bajka” po tekstu i u režiji Ive Hadžijeve. I jedna interesantna predstava za tinejdžere dramskog studija iz Velesa pod nazivom “Rokerka” na programu je 15. novembra. Reč je o predstavi sa dosta muzike plesa i pričom u dramskom delu koja je interesantna za tinejdžere-kaže Gigov.

Pirotski teatar predstaviće se sutra predstavom Mali Geza Janoša Haja u režiji Stevana Bodrože. Balkan teatar fest organizuje Centar za kulturu Dimitrovgrad uz podršku Ministarstva kulture, lokalne samouprave I Nacionalnog saveta bugarske manjne u Srbiji.