Počelo asfaltiranje kružnog toka

22. decembar 2016. 16:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

Danas je počelo asfaltiranje kružnog toka na Drugom ringu. Radove su obišli Vidojko Panajotović, zamenik gradonačelnika i Branislav Kostić, direktor Javnog preduzeća za urbanizam i građevinsko zemljište.

Vidojko Panajotović, zamenik gradonačelnika, rekao je ovom prilikom da rade po datim obećanjima, iako je godina bila izborna i vrlo kratka za ovakve poslove. Prema njegovim rečima ovo što sada rade nije zavisilo od njih već od izvođača radova koji su radili na više mesta.

Branislav Kostić, direktor Javnog preduzeća za urbanizam i građevinsko zemljište kaže da je od početka radova na ovoj saobraćajnici urađeno mnogo toga, za sledeću godinu ostaje da se uradi i kružni tok na raskrsnici Čerga. Radi se o modernoj saobraćajnici koja podrazumeva trotoarske površine, zelene površine, rasvetu i slično, naveo je Kostić. Količina materijala koja će danas biti utrošena je 270 tona, sutra još 140 tona. Završetak radova se očekuje sa prvim lepim danima 2017. godine.

Vrednost radova je 28 miliona dinara, izvođač je Preduzeće za puteve iz Niša, firma Trejsi. Ovo je noseći asfalt – beton, ostaje još da se na proleće uradi habajući sloj asfalta.