Poštovanje novih propisanih mera! Kafići u centru Pirota zatvoreni malo pre 18 sati

25. novembar 2020. 10:00 Društvo Pirot Plus Online

Vlada Srbije prošle nedelje propisala je nove mere zaštite u vezi sa pandemijom korona virusa, koje su na snagu stupile juče.

Prva mera je skraćenje radnog vremena do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima. 

Naša kamera "prošetala" je centrom grada, par minuta pre 18 sati. Gužve nije bilo, kako zbog hladnog vremena, tako i zbog toga što su kafići već bili prazni i pred zatvaranje

Može se reći da su ugostitelji ispoštovali nove mere, sa odredjenom dozom negodovanja. Pred našu kameru niko želeo da stane, ali nezvanično kažu da posla u zimskim mesecima svakako ima slabije, a da ove zabrane samo još više doprinose tome. 

Butici su, takodje bili zatvoreni kao i prodavnice brze hrane,  a apoteke, piljare i marketi radili su normalno. 

Druga propisana mera je obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme, odnosno nošenje zaštitne maske, u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

Takodje, zabranjena su  javnih okupljanja sa prisustvom više od 5 osoba, u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Ove mere su oročene na period od 10 dana, nakon čega će biti iznova razmotrene u zavisnosti od kretanja epidemiološke situacije,