Saradnja Opštine i Vlade Srbije za dobrobit gradjana

25. jun 2014. 15:14 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U nameri da se uspostave još bolji odnosi izmedju Vlade Srbije i lokalne samouprave Opština Pirot je uputila zvaničan dopis u kojem se kaže:

“ Na osnovu obostrane želje za intenzivnijom saradnjom i koordinacijom između Vlade Republike Srbije i lokalne samouprave, opština Pirot je uputila dopis potpredsedniku Vlade i ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorani Mihajlović sa pregledom postojećih i potencijalnih problema na teritoriji opštine Pirot.

U svom dopisu opština Pirot je od Vlade i resornog ministarstva zatražila pomoć u rešavanju gorućih problema na teritoriji naše Opštine, koji su uglavnom u nadležnosti Republike.

U putnoj infrastrukturi predstavljene su saobraćajnice koje su u izuzetno lošem stanju, na putnim pravcima, Pirot - Sadikov bunar – Babušnica, Sadikov bunar - Ponor - Bela Palanka i Knjaževac - Pirot - V.Ržana – Dimitrovgrad.

Ministarstvo građevine je takođe upoznato sa problemom opštine u vezi izgradnje zatvorenog bazena, s obzirom na to da se radi o državnom projektu.

Opština Pirot se nada da će uskoro doći i do sastanka sa potpredsednicom Vlade Zoranom Mihajlović, jer je zajednički cilj da se u direktnom dijalogu poboljša i poveća efikasnost komunikacije i rada Vlade sa lokalnim samoupravama”.

Milan Popović, predsednik SO Pirot, smatra da je normalno da dobra saradnja sa Vladom postoji jer samo na takav način se može odgovoriti zahtevima gradjana ali i ispuniti zacrtani planovi i projekti.

Povodom pojedinih aktuelnih dogadjanja u Pirotu, pored ostalog i prodaje dela imovine IO Prvi maj Pirot, saopštenjem za javnost oglasio se pirotski SNS. U saopštenju se kaže:

“Građani Pirota treba da znaju da doskorašnji potpredsednik URS-a i aktuelni predsednik opštine ne može amnestirati sebe i svoje saradnike političke odgovornosti vraćanjem i aktiviranjem Koalicije za Pirot za sve loše poteze koje su učinili. Zahvaljujući njihovim privatizacijama, pre svega „Prvog maja“, sudbina 1300 radnika i njihovih porodica je dovedena u pitanje. A samo pre nekoliko meseci taj isti predsednik opštine hvalisao se tokom predizborne kampanje prodajom „Prvog maja“ slovenačkoj „Aha Muri“ kao jednim od svojih najvećih uspeha. Na ovaj način aktuelna lokalna vlast predvođena grupacijom

„URS – Koalicija za Pirot“ je izgubila poverenje građana, što pokazuju i rezultati republičkih izbora na kojima su ubedljivo poraženi u Pirotu. To pokazuje i nedavni protest radnika „Prvog maja“ koji su svoje nezadovoljstvo demonstrirali upravo ispred zgrade lokalne samouprave.

Srpska napredna stranka nastaviće da se bori protiv politike koja vodi pirotsku privredu u sunovrat i neće tolerisati lične promocije, a da Piroćanci ostaju bez radnih mesta radi sticanja jeftinih političkih poena i opstanka na vlasti. SNS je spremna da aktivno učestvuje u iznalaženju rešenja za očuvanje svakog radnog mesta i otvaranje novih, ali na pošten i odgovoran način.

Takođe, pirotski SNS daje punu podršku premijeru Vlade Republike Srbije Aleksandru Vučiću u borbi protiv organizovanog kriminala i narko dilera i za radna mesta, kako bismo obezbedili sigurniju budućnost svojoj deci.” Saopštenje je potpisao poverenik SNS Pirot - Radmilo Kostić

Milan Popović, predsednik SO Pirot smatra da su kritike upućene na pogrešnu adresu, ne samo kada je Prvi Maj u pitanju već uopšte, i da SNS koristi svaku priliku da kritikuje, bez valjanih argumenta, lokalnu samoupravu.