Pirot dobio Centar za pomoć i podršku porodici

14. oktobar 2021. 13:00 Društvo Pirot Plus Online

U prostorijama Inkluzivnog centra u Pirotu otvoren je Centar za pomoć i podršku porodici. Otvaranje ovog centra je deo projekta koji Grad Pirot u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad Pirot realizuje u okviru programa “Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti - Swiss PRO”.

Jovana Tončić iz Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj, rekla je da Centar za pomoć i podršku porodici obuhvata uvođenje savetodavno - terapeutske i socijalno - edukativne usluge u vidu pomoći pojedincima i porodicama u krizi, što će doprineti poboljšanju mentalnog zdravlja i boljem integrisanju u zajednici.

Projekat traje deset meseci, a nakon toga, prema rečima Jovane Tončić, nastojaće da ova usluga bude održava, odnosno da Centar za socijalni rad nastavi sa pružanjem ove usluge.

Direktorka Centra za socijalni rad Marija Vasić kaže da je ovo veoma važna institucija koja će pružati usluge socijalne zaštite, s obzirom da su stručnjaci koji rade u Centru za socijalni rad uvideli da je neophodno posebnu pažnju posvetiti porodici, održanju zdrave pordice i zdravih interaktivnih odnosa unutar porodice.

Centar za pomoć i podršku porodici opremljen je svom neophodnom opremom, uvedena je info linija i angažovana su tri stručna lica – psiholog, pedagog i socijalni radnik.

Psiholog Marija Minčić ovom prilikom govorila je o dosadašnjim aktivnostima Centra.

Kada radi Centar i kako zainteresovani građani mogu da se obrate navela je Anđela Ilić, socijalni radnik.

Broj telefona Centra za pomoć i podršku porodici je 060-54-00-558

Inače, program “Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti - Swiss PRO”podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge UNOPS u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština.