Petnaest miliona dinara za zapošljavanje mladih u Pirotu

23. avgust 2017. 13:00 Društvo Pirot Plus Online

U prostorijama Udruženja građana Osveženje u utorak, 22. avgusta, potpisani su ugovori o finansiranju projekata na programu „Znanjem do posla“ koji finansira Švajcarska razvojna agencija u saradnji sa Srbijom i Vlada Republike Srbije. Finansiraće se tri projekta.

Na prvom projektu vodeći partner je Tehnička škola iz Pirota, a ostali partneri su "D Company" iz Babušnice, "Sin-Kom" i "Alatnica Krstić" iz Pirota. Ovim projektom realizovaće se obuke na radnom mestu za "ce en ce" opertere na osnovu sprovedene analize i plana i programa koji će predhodno biti razvijeni. Projekat će trajati deset meseci a ukupna vrednost samog projekta je 6.099.560,00 dinara.

Drugi projekat će sprovesti privredno društvo "Pi press" iz Pirota u partnerstvu sa kompanijom "Grafonin" u oblasti grafičko štamparske industrije. Na ovom projektu će biti sprovedeno učenje na radnom mestu uz stalnu podršku mentora, kombinujući teoretska saznanja sa praktičnim radom. Ovaj projekat će trajati deset meseci a njegova ukupna vrednost je 3.087.987,00 dinara.

U okviru projekta "Znanjem do posla" finansirano je i Udruženje građana Ternipe iz Pirota u okviru čijeg projekta će mladim romima biti pružena prilika da podignu svoje kompetencije koje su neophodne za rad na pojedinim radnim mestima. Na ovom projektu biće uključena i određena privredna društva koja će omogućiti krajnjim korisnicima da pohađaju praktične obuke na radnom mestu. Vrednost ovog projekta je 5.091.720,18 dinara, a isti će trajati 12 meseci.

Lokalni partner za Pirotski okrug na ovom projektu je Udruženje građana Osveženje koje trenutno sprovodi projekat „Job info centar“ u okviru kojeg se razvija usluga pomoći pri pronalaženju posla i program karijernog savetovanja na lokalnom nivou. Projekat „Znanjem do posla „ će trajati do kraja 2019. godine a u okviru samog projekta biće razvijani razni servisi za mlade koji će doprineti povećanju zapošljivosti mladih.
Svi zainteresovani mladi ljudi koji imaju želju da pohađaju praksu za "ce en ce" operatere, kao i praksu u štamparskoj industriji uz mogućnost za trajno zaposljenje mogu se javiti Udruženju građana Osveženje lično u kancelariji na adresi Bogojavljanska br. 3, putem elektronske pošte: udruzenje.osvezenje@gmail.com, kao i na telefon 010/501 820.