Pedagoška prezentovala specijalistički program

13. oktobar 2012. 10:02 Društvo Pirot Plus Online

U Visokoj strukovnoj školi za obrazovanje vaspitača prezentovan je specijalistički program za vaspitače koordinatore za modelovanje integrisanog kurikuluma. Direktorka Visokoškolske ustanove, Danijela Vidanović, kaže da je reč o značajnom programu koji je dobar ne samo za školu i studente već i za grad.

-Činjenica je da našem gradu nije dovoljna samo jedna visoka škola, dobro je imati lojalnu konkurenciju, što znači još škola ovog tipa i da konačno krenemeo u decentralizaciju. Pričam o Pirotu i tome da sa ponosom promovišemo specijalistički program koji smo zaradili u uslovima nelojalne konkurencije i u uslovama gde u hijererarhiji odlučivanja postoji ignorantski stav prema malim sredinama. Upornost je bila i te kako važna. Naš cilj je bio da iznesemao ovaj program do kraja i tako ćemo nastavititi, ova škola ima stogodišnju tradiciju i to se mora poštovati-kaže Vidanovićeva.

Tim za realizacije specijalističkog programa predstavljaju profesorka Emilija Popović, profesorka Mirjana Stanković Đorđević, profesorka Sanja Kovačević i profesor informatike Aleksandar Spasić.

Konkurs za upis 55 studenata na specijalističke strukovne studije raspisan je 10. oktobra i trajaće do kraja meseca. Za program mogu konkurisati svi svršeni studenti strukovnih studija, a prema rečima direktorke, vodiće se računa kako o studentima koji su tek završili strukovni program tako i o vaspitačima koji su u radnom odnosu. Rang lista kandidata utvrdiće se na osnovu opšteg uspeha i rezultata prijemnog ispita.