Otvorena streljana u Pirotu - vrhunski uslovi za bavljenje ovim sportom! Tražimo novu Tihu i novog Arsenija!

16. mart 2022. 14:00 Društvo Pirot Plus Online

Pirot su danas posetili Dragan Donević, selektor reprezentacije Srbije u streljaštvu i Andrea Arsović, aktuelna reprezentativka u streljaštvu i zajedno sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem otvorili novu streljanu koja se nalazi u dvorištu OŠ "Vuk Karadžić". 

Streljana sada ima 10 mesta za strelce u dve zone pa tako ispunjava sve uslove i za školu streljaštva kao i za vrhunsko bavljenje ovim sportom. 

Svečano su prve hice ispalili gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i reprezentativka Andrea Arsović, i na taj način zvanično otvorili novo-staru streljanu. 

Kako su rekli reprezentativka Andrea Arsović i Dragan Donević, selektor naše reprezentacije u streljaštu, streljana u Pirotu sada ispunjava sve uslove za vrhunsko bavljenje ovim sportom, pa čak i za organizaciju državnih takmičenja. Podsetili su, i da se davne 2009. godine jedno takvo prvenstvo i održalo u Pirotu, kojeg se takmičari, i danas rado sećaju. 

Dragan Radulović, ispred najtrofejnijeg pirotskog kluba "Lukanjac", zahvalio se, izmedju ostalog gradonačelniku Pirota na svesrdnoj pomoći prilikom sredjivanja streljane. Ono na čemu se sada treba raditi je popularizacija ovog sporta. 

Kako je podsetio gradonačelnik Vasić, objekat je izgradjen kao sklonište, ali će njegova mirodopska svrha biti streljana, koja je sada opremljena na zavidnom nivou, i u koju će lokalna samouprava tek ulagati.