Oktobar - mesec borbe protiv trgovine ljudima

28. septembar 2012. 12:32 Društvo Pirot Plus Online

U okviru akcije "Oktobar - mesec borbe protiv trgovine ljudima", Policijska uprava u Pirotu realizovaće niz aktivnosti u cilju podizanja nivoa svesti građana o ovom problemu kao obliku modernog ropstva. Trgovina ljudima je jedna od najvećih i najprofitabilnijih globalnih kriminalnih aktivnosti, zajedno sa trgovinom narkoticama, oružjem i pranjem novca. Broj žrtava trgovine ljudima je u stalnom porastu, a prema zvaničnim statističkim podacima u Republici Srbije se u najvećem broju slučajeva radi o našim državljanima, tj. o unutrašnjoj trgovini.

Radnici Odseka pogranične policije, za strance, suzbijanje ilegalnih migracija i trgovine ljudima će od 2. oktobra organizovati predavanja učenicima osnovnih i srednjih škola na području pirotskog okruga, učenicima Visoke škole za obrazovanje vaspitača u Pirotu i deci romske populacije u Vaspitnom centru u romskom naselju.

Planirano je i prikazivanje domaćeg filma "Sestre" sa tematikom trgovine ljudima 17. oktobra u Domu kulture u Pirotu, sa početkom u 20 sati.