Održana konferencija posvećena ADB Multiplatform projektu VIDEO

18. jun 2014. 10:37 Privreda Pirot Plus Online

U okviru ADB Multiplatform projekta u hotelu „StarA“ na Planinarskom domu u održana je konferencija kojoj su prisustvovali predstavnici ADB projekta iz Pirota, Bugarske, Rumunije i Slovenije.

Konferenciju je otvorio Dr. Dragan Kostić, izvršni direktor Slobodne zone Pirot i predsednik Regionalne privredne komore Niš. U izjavi za Plus radio i Portal Plus online, Dragan Kostić kaže da se radi o Projektu koji treba da obezbedi kvalitetniji transport , a samim tim i omogući bolje poslovanje slobodnih zona i njenih članica

Predstavnici Opštine Pirot bili su Milan Popović, predsednik SO Pirot, Goran Stamenović, pomoćnik predsednika Opštine za privredu i Jagoda Šnela, načelnica Odeljenja za finansije opštinske uprave Pirot.

Milan Popović je podsetio da je Opština Pirot pre više godina procenila značaj funkcionisanja Slobodne zone Pirot, ušla je poslovnu saradnju i pokazala da je taj primer bio pravi ,,pogled u buduićnost,, s obzirom na uspešno poslovanje pirotske Zone.

Goran Stamenović, pomoćnik predsednika za privredu posebno je izdvojio podatak da će ulaganje u ovaj Projekat biti utoliko važnije, jer će doneti finansijske efekte ne samo za članice zone, već i za Opštinu Pirot, kao akcionara u Slobodnoj zoni.

Cilj sastanka je sagledavanje dosadašnjih ostvarenih rezultata i diskusija o temi budućih koraka u realizaciji ADB Projekta u okviru radnih paketa projekta tri i sedam.

O ovim paketima govorio je Vladan Stojanović, predstavnik Opštine Pirot, ocenivši da su oba paketi veoma značajna za ADB Multiplatform .

Ana Mihneva Natova , direktor Direkcije za medjunarodnu saradnju i projekte “Morska administracija,, ocenila je da je partnerstvo Bugarske u ovom propjektu od velike važ nosti. Ona je izrazila poštovanje za dosadašnje rezultate koje je Slobodna zona Pirot ostvarila, ocenivši da će to biti veoma važno za dalja iskustva u njenoj zemlji.

Skupu su prisustvovali i predstavnici rumunske Luke Konstanca. Andra Opreanu, šef kancelarije za spoljne poslove nacionalne kompanije Maritime Ports Administration kaže da je zadovoljna saradnjom sa akterima ovog projekta

Klement Gostič, iz Prometnog instituta Ljubljana je predcstavnik slovenačke kompanije koja se bavi zelezničkim transportom. On kaže da slične projekte rade sa još nekim partnerima, ali će im iskustva u ovom Projektu biti značajna , ne samo za Sloveniju, već i za Evropsku uniju.