Održana sednica Gradskog veća. Data saglasnost na Programe javnih preduzeća i ustanova kulture za 2021.godinu

25. decembar 2020. 13:17 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U velikoj Skupštinskoj sali Gradske uprave Pirot, održana je poslednja ovogodišnja sednica Gradskog veća. 

Većnici su razmatrali i saglasno usvojili 12 tačaka Dnevnog reda, koje će se naći i pred odbornicima na predstojećoj sednici Skupštine. 

Po tradiciji, na poslednjoj sednici Veća raspravlja se o Programu poslovanja javnih preduzeća za 2021. godinu, kao i davanju saglasnosti na planove i programe rada sa finansijskim planovima za 2021. ustanovama kulture, PU “Čika Jova Zmaj”, Turističkoj organizaciji, Sportskom centru Pirot, Crvenom krstu i Centru za socijalni rad.

Kako je rekao Miloš Colić, zamenik gradonačelnika Pirota, sva javna preduzeća su poslovala sa odredjenom dobiti. Ustanove kulture su najviše ometene u redovnom radu, pa mnogi projekti nisu realizovani. Colić je u toku sednice preporučio svim direktorima ustanova kulture da svoje investicione planove ili planove na bilo kakvom uredjivanju prostora, dostave Gradskoj upravi do 15.januara kako bi odgovorni imala bolji uvid u planiranje i realizaciju. 

Gradski većnici su, izmedju ostalog usvojili i Rešenje o davanju saglasnosti na konačni nacrt Ugovora o javno-privatnom partnerstvu za vršenje usluge rekonstrukcije i održavanja sistema javnog osvetljenja na teritoriji grada Pirota, Odluku o konverziji potraživanja u udeo grada Pirota u kapitalu Privrednog društva “Simpo” a.d. Vranje po osnovu izvornih javnih prihoda. 

Takodje, Odluku o izmeni odluke o platama, naknadama i drugim primanjima izbornih, imenovanih i postavljenih lica, naknadama odbornika i članova radnih tela Skupštine grada Pirota.  Plan rada Gradskog štaba za vanredne situacije grada Pirota za 2020. godinu i donošeno je Rešenje o davanju saglasnosti na izmenu Programa poslovanja JP “Komunalac” za 2020.godinu.

Poslednja sednica Skupštine grada u odlazećoj 2020. godini biće održana, tradicionalno, 28. decembra na Dan grada Pirota. Sednica počinje u 10 sati u sali Doma kulture.