Ode naš Dika u italijanski Lacio! A naš Radnički u Srpsku ligu!!! A krivci, gde su krivci!?

03. jun 2021. 13:26 Sport Pirot Plus Online

Vest o našem Dimitriju Kamenoviću objavio juče Portal Meridijan bet.  Inače, tako to rade veliki klubovi, Mateja Kežman, menadžer našeg Dike,  posao je  završio mnogo ranije, još u januaru.

 Zna se i cena.

Lacio će platiti za srpskog reprezentativca 3.000.000 evra.

Da li je tako završen pirotski deo svega što se dogodilo, kada je u pitanju odlazak našeg fudbalera, Zocinog sina u Italiju?

 Smatram da nije. Ali polako!

Znam, recimo, da se Radnički , još dok je mali Dika išao na kampove i selekcije nije trudio oko Kamenovića. Porodica je u većini slučajeva sama plaćala odlazak njihovog sina na kampove, selekcije, trening utakmice.

Znam, recimo da ljudi u Klubu nisu imali ni znanja ni sluha da uz pomoć njegovog trenera ovde , procene da se radi o izuzetnom talentu i da sa njegovim roditeljima  treba razgovarati.  Svi koji su imalo razumeli fudbal, videli su da raste jedan od najvećih talenata koji se u poslednje vreme pojavio u pirotskom fudbalu.

Trapavo je sve bilo od starta, ali je završeno na najgori mogući način.

Ako se Policija bude interesovala, a svedoke ima u Upravnom odboru Radničkog, onda će se mnogo toga saznati.

Saznaće iz izjava prisutnih na sednici  da je doneta odluka da se traži  20 %  procenat  od ugovora u inostranstvu i da bi to, preračunato danas trebalo da iznosi oko 600.000 evra. Da li znate koliko je to para za Radnički. 

MNOGO!!

Nije se postupilo. Objašnjenje je bilo naivno - mogao je da ode sam. Da se ranije dogovaralo za Zocom Kamenovićem,  a da je još ranije napravljen dodgovor da se prilikom prelaska traži procenat, siguran sam da Zoran Kamenović, otac malog Dike, neko ko je takodje  ponikao u Radničkom, bio bi ponosan da njegov naslednik donese novac Radničkom. Zar i taj Zoca Kamenović, nije mogao da se kao odličan fudbaler, uključi u rad u Radničkom.

 Recimo.

Ni Zoca, kao ni mnogi bivši igrači nisu valjali Radničkom. Nisu, naravno, kada su ih lagali i nisu im izmirivali obaveze. I ovi ih tužili. Tako su prošli i Ljupče i Žule i Dandji  i Monja, Sokol i Mita, ali i Stojanovski kome je plaćen čak i dug od 800.000 dinara. I ne samo njemu! I Miletu Tomiću, takodje ...

 Ali o tome ću tek da pišem.

 Ironija je užasna.

Radnički je za evropski vrsnog  fudbalera koji će tek igrati u velikim timovima i u reprezentaciji dobio i slovima dobio OKO  ČETIRI EVRA !!

Zbog toga NIKO NIJE ODGOVARAO niti je pokušao da kaže istinu.

Da Poverenik za dostupnost informacija od javnog značaja nije naredio, ne bi dobili ni zatamnjen Ugovor u kojem je pisao taj ponižavajući iznos. Ostalo je da Radnički bude kažnjen, ali, predmet je, kažu tako treba, završio u Vladi Srbije.

   I dan danas se ne zna ko je drugi potpisnik ovog ugovora. Sa strane Radničkog bio je Aleksandar Ćirić , tada predsednik Kluba, danas  uticajni gradski većnik i šef kabineta, a sa druge strane ...  To se ne zna. Ovde pred novinarima na centru igrališta govorili su treneri mladjih  Lešnjak i Kaplanović koji su tada bili recimo na nivou našeg Bakija Savića ili  Ivana Džunića. Toliko!

To se tada zvalo ZAMAJAVANJE!

E, a sve ono što se dogodilo pre (na sednici Upravnog odbora) i  posle toga gore u Beogradu, trebalo bi ispititati. Imamo sposobne ljude za to u državnim organima.

 Dodajem, ne samo za to.

 Ali i o tome ću pisati!

 Ništa nisam  zaboravio!

Čekao sam samo da se završi prvenstvo, da ne ometam fudbalere i trenera Dragana Perišića!

*Naslovna fotografija  Dimitrije Kamenović u duelu sa El Farduom Benom (Foto: Starsport), preuzeto sa portala maxbetsport.rs

...............................................................................

POTPIS ZA LACIO: Kamenović u društvu Kežmana ide u Rim

 Dušan Nikolić

Dimitrije Kamenović će naredne nedelje stići u Rim, pošto će potpisati za Lacio.

Doskorašnji fudbaler Čukaričkog bi tada trebalo da potpiše ugovor sa Laciom, a u prestonicu Italije doputovaće u društvu Mateje Kežmana koji zastupa i Sergeja Milinković-Savića.

Prema pisanju Korijere delo Sport, Kamenović stiže posle obaveza u mladoj reprezentaciji Srbije, a očekuje se da potpiše petogodišnji ugovor, koji je vredan tri miliona evra. Naravno, pre toga biće obavljeni lekarski pregledi i ako sve bude u redu biće ozvaničena saradnja.

Mladi fudbaler će zatim biti slobodan do početka priprema za narednu sezonu. Isti izvor navodi da će Kežman sa upravom Lacija pričati i statusu druga dva klijenta iz Lacija, Milinković-Savića i Adama Marušića.

Italijanski mediji Kamenovića opisuju kao jednog od bisera srpskog fudbala, koji je levi bek, ali može da bude i štoper.

Tekst Meridian bet -sport