Održana Konstitutivna sednica grada. Odbornici odlučili, Vladanu Vasiću peti mandat gradonačelnika, zamenik Miloš Colić, dr Milena Dimitrijević predsednik Skupštine grada, zamenik Katarina Tančić. Izabrano Gradsko veće.

20. avgust 2020. 12:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U sali Doma kulture održana je Konstitutivna sednica Skupštine grada Pirota. Na početku sednice prozvani su novi odbornici. Konstatovano je da prisustvuje 56 odbornika.

Milan Popović dosadašnji predsednik Skupštine grada objavio je dnevni red koji je jednoglasno prihvaćen.

Jovan Mijalković, predsednik Izborne komisije, u okviru prve teme, objavio je izveštaj Izborne komisije o izborima za odbornike Skupštine grada Pirota, održanih 21. juna ove godine.

Izveštaj Izborne komisije usvojen je jednoglasno.

Usledio proceduralni deo sednice. Izbor Verifikacionog odbora. Milan Jovanović, predsednik Verifikacionog odbora podneo je izveštaj koji je jednoglasno prihvaćen.
  Svako od odbornika potpisao je odluku o potvrdjivanju mandata.

Prva odluka koju su odbornici doneli, bila je izbor predsednika Skupštine grada. Sa jednim glasom protiv izabrana je pedijatar Milena Dimitrijević (SNS). Zamenik predsednika je Katarina Tančić (SNS)

Po preuzimanju dužnosti, Milena Dimitrijević predložila je da Saša Jovanović bude izabran za sekretara Skupštine. Predlog je  usvojen.

Milena Dimitrijević, predsednik Skupštine grada predložila je Vladana Vasića za gradonačelnika Pirota. Potom je pročitala obrazloženje za predlog.

Vladan Vasić, predloženi kandidat za gradonačelnika, potom se obratio odbornicima, zahvalio se Milanu Popoviću na dosadašnjoj saradnji. I svim saradnicima I odbornicima.  Vasić je govorio o radu od 2003. kada je postao gradonačelnik .

  Za zamenika je predložen Miloš Colić, za članove Gradskog veća Aleksandar Ćirić, Sreten Savov, Bojan Randjelović, Dejan Randjelović, Ivana Jovanović, Mimica Kostić Djordjević, Lalka Ćirić, Slobodan Petrović.

Ekspoze gradonačelnika Vladana Vasića možete pročitati OVDE

Posle glasanja Vladan Vasić, izabran je za gradonačelnika, Miloš Colić za zamenika. Prihvaćen je i predlog Vladana Vasića za članove Gradskog veća.

Zabeležili smo najznačajnije detalje sa Konstitutivne sednice Skupštine grada Pirota.

Posle Konstitutivne sednice gradonačelnik Vladan Vasić rekao je u izjavi za medije da je velika čast, zadovoljstvo i obaveza da peti put budete izabrani za gradonačelnika. Zahvalio je svim saradnicima kojih je od 2003. do 2020. godine bilo mnogo i poručio sadašnjim odbornicima da svi zajedno učestvuju u društvenom životu, kao i da se nada da će nastaviti put uspeha i napretka.

S obzirom da pomoćnike gradonačelnika postavlja gradonačelnik, Vasić je najavio da će ih biti tri i da će ih izabrati u narednom periodu. Na pitanje novinara da li će se nešto promeniti kada je reč o direktorima javnih preduzeća, gradonačelnik je rekao da njihovi mandati ističu u proleće 2021.godine i da se do tada neće mnogo toga promeniti.

Miloš Colić, izabran za zamenika gradonačelnika, izjavio je da mu je pripala čast da u novoj formi doprinosi gradu Pirotu i da građani od njega mogu da očekuju odgovornost i predan rad.

Predsednica Skupštine grada Pirota Milena Dimitrijević istakla je da je ponosna zbog izbora na ovu funkciju i poručila da će se truditi da maksimalno uloži svo svoje znanje. Kada je u pitanju pedijatrija taj posao će, kako je rekla, u narednom periodu malo mirovati.

Ona je dodala da joj je posebno drago što je prva žena koja je izabrana za ovu funkciju, dopada joj se sastav Skupštine i očekuje dobar rad ubuduće.

Katarina Tančić, zamenica predsednika Skupštine, rekla je da je počastvovana zbog izbora i trudiće se da što bolje obavlja poslove sa svoje funkcije.