Odata počast div junacima **Video**

20. septembar 2012. 17:48 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Danas je na Srpsko –Grčkom vojničkom groblju odata počast palim borcima u Prvom svetskom ratu.

Visoke predstavnike Republike Grčke ,njegovu ekselenciju ambasadora Dimostenisa Stoidisa, brigadnog generala grčke vojske Apostolosa Kostopulosa ,izaslanike odbrane Republike Grčke i članove visoke delegacije grada Patra najpre je u svom kabinetu primio predsednik Opštine Vladan Vasić.

Svečanost na Srpsko –Grčkom vojničkom groblju počela je činodejstvovanjem predstavnika pravoslavnih crkava dve zemlje. Zatim su predstavnici Republiike Grčke, Srbije i Opštine Pirot,vojni atašei iz nekoliko zemalja, pripadnici vojske Srbije i drugi visoki gosti položili cveće na spomenike palih boraca uPrvom svetskom ratu.

Ambasador Grčke , njegova ekselencija , Dimostenis Stoidis ,kaže da je danas, kao i svake godine odata počast onima koji su dali svoje živote za ideale i slobodu.

Ovo je još jedna potvrda srpsko –grčkog prijateljstva,prijateljstva koje ima istorijsku pozadinu.To prijateljstvo iskazujemo ,pored ostalog , i na ovakav način kao što je ovaj dogadjaj danas.Istoriju moramo negovati i učiti od nje kako se u budućnosti ne bi pravile greške kao u prošlosti“-izjavio je na današnjoj svečanosti njegova ekselencija ambasador Stoidis.