Odakle pravo, moral, savest, da se igraju ovog posla (novinarskog), na vaš račun!?

02. februar 2021. 10:41 Stavovi Pirot Plus Online

Boldirani kurziv

 Kada prelije čaša (žuči), onda reagujem, jer mi je muka da gledam kako vas “zavlače”  (žargon).

  Za ono što “rade”, dobijaju dobre vaše pare.

 Obično pitam moje, kada se vrate s terena, ko je prisustvovao od novinara. Dobijam odgovore koje pretpostavljam. ”Udružena organizacija” misleći da radi za vas, ustvari čini suprotno!

 I tada, kada se dan završi, onda na kumovom Portalu vidim sve. Slike, izjave, čak i tekst, kao da je “potrćko” ili “veliki gazda” bio tamo!

 Nije istina.

Radnički je u subotu igrao prvu trening utakmicu u Pirotu. Bio je samo novinar “velike” tv, a on snima telefonom. Kraj njega fotograf.

Stajao sam od jedan do tri, Sonja je potom, kao dežurni novinar, montirala pokrivalice, izjave, postavljala tekst. Završili smo oko pet. Četiri sata poštenog rada za vas. Profesionalno.

Dobro se "ipak" igralo na prolećnoj temperaturi i "snežnom" terenu! Radnički ponovo u "novom" sastavu

“Potrćko” nije bio.  U ponedeljak, tek, izašao je tekst. Ha, ne o utakmici na otvaranju sezone, i svemu što smo tamo videli, već o toku priprema! Zalepio sliku fotografa  koji je “udružen” sa njima . Našao  Puaču, u Beogradu, ovaj mu rekao pet rečenica. I evo teksta. Da li je moguće? Ništa od onoga što je bilo u subotu.

LINK

 Juče je igralo Jedinstvo trening utakmicu. “Organizovana trojka” (novinar tv zainteresovan da ekipa gde je u Upravi bude na njihovom Portalu, ovaj  što slika po ulicama, takodje, duo Novomalci) i pogledajte. Izveštaj kao da je gostovao Real Madrid. A o Radničkom ni reči. Ovaj mu samo gurnuo slike.

 I ništa.

 ………………………………………………………………

 Drugi primer.

    U subotu sam pretpostavio da može biti belaja. Kiša, sneg, topilo se. Napravio sam krug po ranije poplavljenim  terenima. Tamo sam sreo Sretena Savova. Objavio sam izveštaj. Sve ste mogli da vidite. Sonji je trebalo sat ipo da montira.

Ono kada su se, danas u Rogozu, sreli Sreten Savov i Neša Paun! "Za sada je pod kontrolom, sneg se topi, džakovi su u gepeku!"

    “Potrćko” tog dana “nije bio odavde” a ni “veliki gazda” . Tek sutradan, onaj skupoceni dron koji mu je kupila “kuma iz Kanade” i  snimci iz vazduha. Da li su  rogozanci “ko ludi" bez tih "vrapčijih" snimaka  ili bi im bilo bolje da ih neko pita - kako vam je ljudi!?

  I da ironija bude veća, u nedelju, tek, Sreten Savov daje telefonsku izjavu “za kuma” o tome kako je bilo. I onda “buumm”naslov  da  pukneš. Sve uradili, sprečili “katastrofu”!

LINK

   Ovakvih primera dragi moji  prijatelji, ima svakodnevno! “Kumova”, Agencija koja nema stolicu i sto, džezvu za kafu, čaše za vodu, jer se sve radi ili kod kuma, ili kod “potrćka” u trpezariji , dobije vaše dobre pare, ali i ne samo to!

   Em nisu bili, em tekstovi  u smislu “zagrni se druže S …-“ mi te volimo!  Lažući da su bili tamo. 

   E,a zašto bih ćutao?

 Jeste da od ovih primera ima manje ili više značajnih! Ok! Bitan je obraz, savest, profesionalna etika  način kako  vas obaveštavaju, kako  radi, kako i koiliko zarađuju.

     Nije  ovo sve. Kazaću vam  Bože zdravlje, još mnogo toga. Da se razumemo para nikada dovoljno. U ovom vremenu svi grcamo u sličnim mukama. Problem je drugačiji. Način na koji se dele u suštini održava i onaj odnos koji je mnogo važniji – kako vas i koliko na taj način poštuju.

  I još ovo! Ako imamo onu stvar da kritikujemo druge, zašto ne bismo nešto rekli i o tome, kako mi radimo! Sve to utoliko pre što značajan deo novca koji nam omogućava da postojimo je, ljudi, vaš! Teško stečen, zaradjen.

Odakle  pravo, moral, savest, da se igraju ovog posla (novinarskog), na vaš račun!?