Dobro se "ipak" igralo na prolećnoj temperaturi i "snežnom" terenu! Radnički ponovo u "novom" sastavu

30. januar 2021. 17:35 Sport Pirot Plus Online

Trening utakmica (2)

Pirot : Radnički – Budućnost Popovac 1:2 ( 0:2 )

Pomoćni teren Gradskog stadiona:

 Radnički : Dokić, Kostić,  Mijalković, Dojkić, Mančić, Tolić, Krstić, Milošević, Vlahović, Petrov, Milošević, Djordjievski

  Igrali su još : Mihajlović,Dj. Kukolj, Jakovljević, Kamenović, Živković, TriVunović, vasov, Kostić Milutinović, Edoa, Stojanov, Cvetković, Mladenović, MančićNikolić, Ilkić

Budućnost : Stefanović, Mijatović, M.Milinković, Cvtković, Randjelović, Topalović, Stošković, Krstić, Stojković

 Sudije : Stefan Ćirić, Dušan Djordjević i Predrag Tričković 

Strelci 0:1 Aca Stojković u 15.min. 0:2 Ilkić u 40.min. 1:2 Aleksa Kostić Milutinović u 58.min.

 Možete naravno da gledate u "semafor" tačnije da komentarišete da je srpskoligaš savladao prvoligaša. Možete sigurno i kada je u pitanju ishod bićete u pravu. Uostalom, najavio sam da Popovčani imaju dobar tim, da u Pirotu uvek igraju dobro, da će biti dobar rival radničkom i da će ovaj meč biti dobra provera.

   To se i dogodilo.  Ekipa Marka Randjelovića, Ace Stojkovića, golmana Stefanovića, kapitena Cvetkovića, Nikolića, Ilkića, je grupa izuzetno kvalitetnih igrača, koju predvodi trener Boban Stanković, dobro je "namešten" zna da igra  fudbal.

  Videlo se to i danas.

       Bilo bi nekorektno ne reći, da su i domaći fudbaleri odigrali, za ovaj period, veoma dobro. Pozitivnu ocenu ovaj meč dobija utoliko pre što se igralo po teškom terenu. Uz to, sve pohvale zaslužuju i momci koji su u drugom poluvremenu  iskoristili priliku.

   U čemu je, medjutim, srpskoligaš bio ubedljiviji, ozbiljniji od Radničkog.

 Namerno podvlačim ozbiljniji, jer Boban Stanković ima tim u kontinuitetu. Namerno podvlačim gazdu ovog Kluba, kojeg  ne poznajem, ali skidam kapu. Čovek odvaja svoj novac, doveo je dobre fudbalere, stručnjake, obezbedio sve uslove i želi dobar rezultat. Boban Stanković u ovom prelaznom roku nije lutao. 

 Za razliku od Bobana Stankovića, Nikola Puača je u drugačijoj situaciji. Ko ga je doveo da bude tako, zna se, ali neka se još malo odvija "igra". Kada pogledate kako su počele pripreme, ko je startovao, ko je kad odlazio, a ko kada dolazio, onda vam je jasno zbog čega je Radnički u Leskovcu protiv indisponirane Dubočice igrao u jednom, a danas u drugom sastavu.

   Ono "pred Božić" bilo je i pred ovo prvenstvo. Čelar je fudbalere tražio, lutao Srbijom da bi došli. Ispostavilo se, kada je pogledao istini u oči, od bonusa ni korova.

   Zbog toga su se sad, poučeni svim tim, dali najpre u juriš na "bonuse". Ispašće da će ih više biti od standardnih prvotimaca.

*Golman Despot Mihailović

    Ako za jedno popodne sa priprema, iz prvoligaškog Kluba odu četiri fudbalera, dovedena, projektovana da budu starteri, onda tu nešto nije u redu.

     Onako kako su došli Ivan Dokić i Bojan Vlahović, tako se fudbaleri dovode.

    Zimnica se pravi u jesen, a koristi, zimi.

     To što predsednik Bratislav Ćirić, sportski direktor i šef Stručnog štaba jure igrače sada po Srbiji, to je problem organizacije rada i raspodele poslova u kući!

   E, zato je, dragi ljubitelji sporta, Budućnost iz varošice Popovac, zato su gazda ovog Kluba i trener Boban Stanković uspešniji od Radničkog. I zato je Budućnost danas delovala ozbiljnije.

Protiv Radničkog igrao je tim koji je u vrhu Srpske lige i koji po svemu što smo videli, uz pojačani roster, može slobodno u Prvu ligu.

  O tome sam sa Nikolom Puačom razgovorao. Ubedjivao me da ima vremena. Voleo bih da bude tako. Evo, verovaću. Ima vremena.  Mada, iskreno, još uvek se ništa ne zna. Tako se dogodi, da drugi strelac u ekipi Aleksa Kostić Milutinović i strelac jedinog gola uđe u drugom poluvremenu, da će sada Filip Tolić morati da "pravi" igru i menja "motorina" Bagzija Milenkovića, a da se još uvek ne zna da li će se Strahinja Petrović vratiti iz Niša i priključiti Radničkom ili ne i da ne nabrajam dalje.

  Voleo bih da nisam u pravu i voleo bih da i dalje budem "dežurni krivac" ali, sve mi miriše da će ovaj Klub igrače dovoditi, kao na početku sezone u drugom, trećem, četvrtom kolu!

Aferim!