Obuka vršnjačkih edukatora u cilju suzbijanja alkoholizma

14. septembar 2012. 09:59 Društvo Pirot Plus Online

U okviru projekta „Zaigraj novu rolu, ne traži zabludu u alkoholu“, koje realizuje udruženja „Vizija“, sutra će biti organizovana obuka vršnjačkih edukatora na nivou okruga. Miloš Dinić, predsednik nadzornog odbora Udruženja, kaže da je reč o projektu koji se odnosi na suzbijanje alkoholizma kod mladih i napominje da su rezultati istraživanja o razmeri upotrebe alkohola među mladima na nivou okruga zabrinjavajući.

-Podaci pokazuju da je alkoholizam veoma zastupljen u našoj sredini, naročito među mladima, bez obzira da li su devojčice ili dečaci u pitanju. U okviru projekta nastavljamo sa aktivnostima i iz tog razloga sutra organizujemo seminar na kom će učestvovati po dva učenika iz srednjih škola na niovu okruga. Predvači su stručna lica, dr Miroslav Nikolić doktor urgentne medicine, psiholog Jelena Jocić i Milan Antić predvavač komunikacionih veština. Edukacija se odnosi na posledice konzumiranja alkohola kod mladih i loš uticaj alkohola na njihovo psihičko i fizičko zdravlje. Po završetku obuke edukatori se vraćaju uškole i radiće edukaciju drugova i drugarica kroz vršnjačke radionice o posledicama alkoholizma-kaže Dinić

Obuka će biti održana sutra u restoranu Galija sa početkom u 10 časova. Dinić napominje da je problem alkoholizma kod mladih sve izraženiji i ovakve aktivnosti su od izuzetnog značaja. U narednom periodu biće organizovane i psihološke radionice za mlade koji imaju problem sa alkoholom i članove njihovih porodica. Dinić kaže da je važno kod realizacije ovog projekta i veliko interesovanje mladih.