Obeležavanje vodopada

13. maj 2014. 08:51 Gradska hronika Pirot Plus Online

Turistička organizacija Pirot realizuje projekat uređenja izletišta i odmorišta kao i obeležavanje lokaliteta. Bratislav Zlatkov, direktor Turističke organizacije, kaže da se poslovi odvijaju u saradnji sa Sportskim centrom kao i i Srbija šume koji su obezbedili materijalne i ljudske resusrse za obeležavanje vodoopada.

-Ono što smo do sada uradili je prilaz do Rosomačkog ždrela, gde ćemo postaviti senike i prateću signalizaciju i markaciju, tu dolazi i par info pana. Imali smo problema prošle godne, jer nije vođeno računa o onome što je postavljeno, pa je dosta info panoa gde su markirane staze polomljeno, tako da to moramo da zamenimo. Imamo novi set trščanih suncobrana sa garniturama stolova i stolica koje ćemo postaviti na Vrelu. Ove nedelj sledi marakcija i obeležavanje na stenama i drveću pre svega za vodopade. Obeležavanje za vodopad Pilj je završeno, jer je tu najprisupačnije, a do kraja nedelj sledi markiranje za vodopad Vurnje, Gornji i Donji Čungulj, kao i Kurtulski vodopad-kaže Zlatkov.

Sezona boravka na Staroj planini je u punom jeku i svi smeštajni kapaciteti rezervisani su do kraja meseca, dodaje Zlatkov.

-Za maj mesec i polovinu juna rezervisani su svi smeštajni kapaciteti, naročito u daljim delovima i selima kao što su Rsovci i Dojkinci. Ne samo zbog manifestacija koje se planiraju u maju, a to je Ženska avanturistička trka na Koprenu a zatim sredinom juna i manifestacija “Kopren 24 h”, gde sada imamo oko 100 a kada se završi obeležavanje imaćemo 200 km obeleženih pešačkih i biciklističkih staza. Zatim danas je počela sanacija puta Babin Zub – Topli Do, kako bi se omogućili jednodnevni izleti o kojima je bilo reči i na sajmovima turizma. Juče je održan i sastanak sa predstavnicima opštine Knjaževac o obilasku vodopada iz hotela Falkenštajner –dodaje Zlatkov.