Očistili smo je sa trgova, ulica i Keja. Oterali u p..m..! Radite li Piroćanci!? Ništa! Rodilo se devojče iz Crvene Reke, danas u 11h. Zašto si ljut dežurni “doktore”! Mirna noć!

01. januar 2021. 13:46 Kamera ne miruje Pirot Plus Online

Sve smo rekli mi… Kada sam krenuo sinoć oko pola sedam do Radija, da obiđem Redakciju I nešto završim, prvo što mi je palo na um, da smo sve rekli i sve doživeli u sada već prošloj godini i da joj samo treba otići NA ISPRAĆAJ!

 I krenuo sam.

 Naravno od tog Kovid odeljenja gde su ljudi danima stajali u koloni. Neka da dragi Bog da ih već od danas ima sve manje ili nema. A potom da je "počistim" sa naših ulica. Moj unuk Andrija, kada je bio mali, voleo je da se vozimo gradom. Govorio je

Ajde Neško, ulicama!

Kod Gumnazije sam ušao u Tomice Popovića i parkirao "žućka" na starom mestu!

Ajdemo Neško, kejom! Da je oteramo! Tijabarska i Pazarska strana. Petarde. Topovski udari!

Obično bi subotom, posla keja išao Avenijom Ćirila i Metodija , sve do … doline. Ne znam kako to zovu, ali tu je bilo uvek najviše ljudi. I kada se smelo i kada ne. Većina bez maske. Da je oteramo i odatle.

Idemo na trg! Idemo na trg!

Na "crvenom" trgu, lepo! Ima i slika. Jeste da nisu za velike izložbe gde ih "šminkaju" ( isto važi i za one na keju), ali mi slikamo realni život. Bez bojica.

Oni koji su naučili da šminkaju, inače život, to rade po navici. Dakle, sa "crvenog" prošao sam kraj nekadašnje Robne kuće i izašao na zaista predivni "beli" trg.

 Uživajte. Kako smo se samo spremili da je oteramo!

 I tu sam završio to "isterivanje" te stare, užasne "dvadesete". Naprosto, baterija u telefonu je "crkla".  Snimao bih ja još, a Ivana koja upravo montira, bi me često spominjala sigurno… Po naški!

  Ovo je bio moj simbolični ispraćaj najružnije godine u mom skromnom životu od, sada već, 73 godinice!

Tačno u ponoć, po našem vremenu, uz "privatne" vatromete, topovske udare i petarde oterali smo je po srpski  u  p… materinu!

…………………………………………………………… 

 A prvi dan ove Nove?

Najpre sam zvao Prijemno odeljenje.

Tamo je kao i uvek bilo korektno. Ljubazna sestra, nije htela da kaže kako se zove, skromnost, ja sam sestra rekla mi je.  Dežurala je dr Senka Jovanović Ninčić. U protokolu piše da nije bilo posebnih intervencija. Nekoliko pregleda. Bez većih problema. Sada radi dr Stefan Nikolić. Lepo. Nova imena! Neka su živi i zdravi.

………………………………………………………… 

Sa prijemnog, na drugi sprat. Porodilište! Najlepše mesto u Bolnici!

Javila se babica Zorica Kostić. Bilo je 11,15h kada smo se čuli.

 Upravo smo završili porođaj. Rođeno je zdravo žensko dete, lepa devojčica. Iz Crvene Reke su roditelji. Doktor Vladimir Đurov radi. Saznao sam samo  podatak da su bila 493 porođaja. I to onako u opuštenom razgovoru. Babica Zorica sprema se za penziju. Bravo.

Upustio sam se u "potragu" za ginekologom Vladimorom Đurovom. Samo što je izašao.  Kancelarija, zvoni. Nema ga! Ginekologija. Nije tu. Sestre su ga tražile. Posle pola sata. Valjda se čovek tuširao, zvao sam ponovo. Uh, kakva mobilizacija. U porodilištu kažu, dr Đurov vam poručio da nema podataka. Sutra kada dođe gradonačelnik. Sada ne. Hajde ponovo Ginekologija. Možda budem bolje sreće. Ne može doktor, rukavice ima na rukama. Ima intervenciju. Da, rekao je da ne može da mi da najlepšu moguću informaciju. Koliko nam se dece, pirotske rodilo u 2020.

 Dugo zovem, svake godine prvog januara. Prošle godine smo se siti ispričali Vlada Đurov i ja. Sada, zašto doktore?  Nešto sam se setio. Juče sam objavio onu informaciju sa Upravnog odbora. Pomenuto je ime izvesnog dr Đurova koji nije želeo da potpiše pismo koje su potpisali hirurzi, lekari sa Ortopedije.

 Moj doktore, zašto tako!?

  E, da, babica Zorica Kostić mi je rekla da "nema na čekanju" nikoga. Možda se dogodi!

……………………………………………………………………

    Hitna pomoć 

Isto kao i na prijemnom. Doktorka Gordana Jovanović. Nije bilo posebnih intervencija. Mirno, bez incidenata. Bilo je nekoliko intervencija u okolnim selima. Mirna novogdišnja noć.

……………………………………………………………

  Policija. Aleksandra Panić, portparol.

 Baš smo se lepo ispričali. Mirno, nikada mirnije. Nijedan poziv, nije bilo narušavanja javnog reeda i mira. Nije bilo prekršaja u saobraćaju. Jedino te petarde i topovski udari. Ali, i toga, je čini se, bilo manje …

    Baš dobro.

 Ako se po novogodišnjoj noći  nova godina  poznaje , biće bolje.

Čitam kajron, poznati  specijalista Janković iz niškog Kliničkog centra izjavio

Epidemija jenjava, ova godina biće mnogo mirnija !

     Dakle Jankoviću, iz tvojih usta!!!

..............................................................................................

  Eee, dobro. To sam hteo. Da je počistim sa naših ulica i trgova, sa keja sam je bacio u Nišavu, poželeo da nema Kovid odeljenja.

 Uostalom, imamo bar pravo da se nadamo! Da verujemo!

  I verujte, dragi ljudi!

 Biće bolje. Ko se ljutio, neka se razljuti. Mi mu zaista nismo krivi.

 Naši kažu:

Ko si ima minđušku, ona mu se klati!