Nije šala – u Pirotu 1. aprila pada sneg

01. april 2020. 11:43 Društvo Pirot Plus Online

Na dan šale, 1. aprila, kada svi očekujemo prave prolećne temperature, toplije vreme i lepote boja po parkovima i na keju, danas su sve te površine pokrivene snegom. Čini se da toliko snega nije padalo tokom zime, kad mu je i bilo vreme.

Prema prognozi vremena za danas više padavina predviđa se za jug i istok naše zemlje, ali i na planinama. U toku noći doći će do prestanka padavina i delimičnog razvedravanja. Najniža temperatura od -5 do 0, najviša dnevna od -1 do 10 stepeni.

U 11 časova dobili smo podatke i od Borisa Todorova iz Meteorološke stanice u Dimitrovgradu.

Trenutna temperatura -1, pritisak 964 mbar, vlažnost vazduha 93%, vetar jugoistočni 2 m/s.

U poslednja 24 časa i u Dimitrovgradu i u Pirotu palo je 10 cm snega, rekao nam je Todorov. S obzirom da sneg i dalje pada situacija se menja iz sata u sat.

Naša kamera zabeležio je prvoaprilsku zimsku idilu u centru grada.

Dobro je što je temperatura u plusu, relativno je toplo vreme i sneg se topi. Na ulicama ga nema, Komunalac je solju posipao glavne saobraćajnice, tako da sneg ne remeti normalno odvijanje saobraćaja.

Verovatno je teža situacija u brdsko planinskom području, a o tome ćemo vas obavestiti kada budemo dobili informacije od nadležnih.

Meteorolozi za sutra najavljuju, posle hladnog jutra, razvedravanje, uz blagi porast temperature.

Kakvo se vreme očekuje u Pirotu u narednih sedam dana možete da pogledate u tabeli koja je objavljena na sajtu Weather2Umbrella

*Foto: Screenshot Weather2Umbrella

Dugoročna prognoza nam najavljuje da će april biti sunčan, bez obzira na ovaj početak meseca.