Neophodno poštovanje saobraćajne signalizacije kod Malog mosta

25. oktobar 2012. 10:15 Gradska hronika Pirot Plus Online

Zbog radova na izgradnji kružnog toga kod Malog mosta izmenjen je režim saobraćaja i u skladu sa tim postavljena je odgovarajuća saobraćjana signalizacija. Slobodan Rančić, saobraćajni inspektor Opštinske uprave Pirot, kaže da svi učesnici u saobraćaju moraju imati povećanu pažnju u ovom delu grada.

-Postavljeni su saobraćajni znaci zabranjenog zaustavljanja i parkiranja u ulici Svetozar Miletića, kako ta parkirana vozila ne bi umanjivala preglednost i ugrožavala bezbednost učensika u saobraćaju , između ostalog i dece. U neposrednoj blizini Osnovne škole “Dušan Radović” ovih dana biće postavljena nova saobraćajna signalizacija koja će podići nivo bezbednosti đaka koji idu u ovu školu. Ujedno i roditelji moraju edukovati decu i uticati na njihovo saobraćajno obrazovanje-kaže Rančić.

Prema Rančićevim rečima zastoj u saobraćaju najčešće nastaje zbog nepoštovanja saobraćjanih propisa i nepropisanog parkiranja u ulici Svetozara Miletića

-U ovoj ulici nisu uređeni trotoari za kretanje pešaka i vozila parkirana na tom delu smanjuju protočnost saobraćaja i imaju negativan uticaj na bezbednost. U pojedinim delovima ulice, konkretno na raskrsnici ulica Dimitrija Tucovića i Svetozara Miletića isto vozilo danima je nepropisno parkirano na samoj raskrsnici, čime ometa saobraćaj. Teretna vozila i autobusi nužno moraju tu proći i kada dođe do zastoja nastaje zagušenje u saobraćaju, što je bio razlog da se obratimo Saobraćajnoj policiji kako bi pojačala kontrolu saobraćaja u ovom delu-kaže Rančić.