Nenad Paunović prekinuo štrajk upozorenja, ponuđen mu je razgovor u Gradskoj upravi

03. februar 2021. 16:54 Plus radio Pirot Plus Online

Vlasnik i glavni i odgovorni urednik Medijske kuće “Ani press d.o.o.” Nenad Paunović danas je oko 13 časova otpočeo štrajk upozorenja u holu Gradske uprave Pirot. Prema rečima Nenada Paunovića, razlog za ovakav čin su nepravda, tortura i različiti napadi na Medijsku kuću “Ani press”, što traje nekoliko godina.

Posle tri sata Paunović je izašao iz Gradske uprave i odlučio da prekine štrajk upozorenja. Neposredno pre toga došao je Miloš Colić, zamenik gradonačelnika i razgovarao sa Nenadom Paunovićem.

U izjavi za Portal Plus onlajn Colić kaže da je došao na poziv članova porodice da Nenada Paunovića zamoli da štrajk nastavi kod kuće i da sutra dođe u Gradsku upravu i da razgovaraju o svemu. Colić smatra da sve treba rešavati za stolom, u okviru institucija i na zakonom propisan način.

Nenad Paunović je obrazložio zbog čega se odlučio na ovakav korak, kao i šta će po ovom pitanju dalje preduzimati. On ističe da trpi pritiske i napade godinama, tužili su ga mnogi, a ovoga puta je ova medijska kuća oštećena i raspodelom sredstava na Konkursu za projektno sufinansiranje medija koji raspisuje Grad Pirot.

Ovo je napad na sve nas, na ovaj medij, na sve ljude koji su tražili odgovore i pisali našem mediju, napad na demokratiju i novinare, rekao je Paunović.

Direktor Medijske kuće “Ani press” istakao je da on traži da se poštuje istina, da se poštuju ljudi i boriće se za istinu i pravdu.