Narodna kuhinja od 1. aprila

21. februar 2014. 07:35 Babušnica Pirot Plus Online

Početkom nedelje u opštini Babušnica održana je sednica lokalnog parlamenta. Dejan Lazarević, predsednik SO Babušnica kaže da su ovom prilikom usvojene brojne odluke.

-Ovo je prva sednica SO Babušnica u 2014. godini i 19 u ovom sazivu. Imali smo niz tačaka između ostalog usvajanje Plana poslovanja Regionalne deponije Pirot, Istorijskog arhiva Pirot i JP Komunalac Babušnica, zatim Odluka o nabavci tri autobusa , Odluka o pribavljanju nepokretnosti i rebalans budžeta. I ranije smo govorili da se više isplati da kupimo autobuse i osnujemo novo javno preduzeće i prevozimo naše građane besplatno u opštini Babušnic a. Počeli smo tu akciju, usvajanje budžeta bilo je u decembru prošle godine. Potrebno je usvojiti niz odluka, jedna je odluka o kupovini autobusa, zatim ide javna nabavka u isto vreme i proces obrazovanja novog javnog preudzeća koje će se ba viti prevozom putnika i ja očekujem da najkasnije za dva meseca počnemo sa prevozom putnika našim autobusima- kaže Lazarević.

Na sednici je usvojena i odluka o obrazovanju Narodne kuhinje.

-Doneta je i odluka o Narodnoj kuhinji, njen rad organizovaće Crveni krst. Javna nabavka vezana za namirnice, koju je organizovao Crveni krst je jpri kraju. Za rad Narodne kuhinje izdvojeno je 3 milina dinara iz opštinskog budžeta i očekujemo prve korisnike od prvog aprila- dodaje Lazarević.