Najveća investicija u Muzeju Ponišavlja u poslednjih 10 godina! Saša Jovanović: Kuću Malog Riste "prepuštamo" samo posetiocima! Dobijamo nove kancelarije i novu galeriju

11. decembar 2020. 12:13 Kultura Pirot Plus Online

U dvorištu Muzeja Ponišavlja, u novembru mesecu, počela je druga faza radova na izgradnji novih kancelarija, galerije i još nekoliko prostorija koje će biti u funkciji rada ove ustanove. 

Nakon kompletne realizacije ove investicije, po svemu sudeći naredne godine, trenutne kancelarije zaposlenih u muzeju biće izmeštene iz kuće Malog Riste, koja će tada biti u celosti otvorena za posetioce i turiste. 

Naša kamera je prva, ekskluzivno, zabeležila trenutni tok radova, a kako je rekao Saša Jovanović, direktor Muzeja Ponišavlja, investitor je Grada Pirot dok je vrednost celokupnih radova sedam miliona i osamsto hiljada dinara. 

Kako Jovanović dodaje, ovo je, svakako najveća investicija u ovoj ustanovi kulture, u poslednih 10 godina. Sledeće 2021. biće renovirano i kompletno dvorište. 

Takodje, u prethodnom periodu, iza kuće Malog Riste, postavljena je i nadstrešnica, ojačani su zidovi i uredjen prostor koji će služiti za odlaganje različitog materjala koji poseduje muzej.