Nagradni konkursi Istorijskog arhiva "Sačuvaj Pirot!" i "Pirotski ćilim - šara na licu svakog Piroćanca"

08. maj 2019. 09:54 Društvo Pirot Plus Online

Istorijski arhiv u Pirotu, povodom 9. juna - Međunarodnog dana arhiva, organizuje nagradni konkurs "Sačuvaj Pirot!", za najlepši, najbolji i najoriginalniji slogan/moto, koji afirmiše pirotsku kulturnu baštinu i poziva i motiviše na njeno negovanje i čuvanje. Na konkursu mogu učestvovati i svoje predloge slati svi učenici i građani.

Takođe, istim povodom,objavljuje nagradni foto i likovni konkurs za na temu "Pirotski ćilim - šara na licu svakog Piroćanca", za najbolju fotografiju šare pirotskog ćilima i najbolje oslikanu pirotsku šaru. Na konkursu mogu učestvovati deca predškolskog uzrasta iz PU "Čika Jova Zmaj", i svi učenici osnovnih i srednjih škola.

Radove slati do 5. juna, na adresu: Istorijski arhiv u Pirotu, Srpskih vladara 130, ili na mejl: iapirot@medianis.net. Sve pristigle radove pregledaće stručne komisije i odabrati najbolje, a njihove autore očekuju zanimljive nagrade. Imena nagrađenih biće objavljena 10. juna na manifestaciji povodom obeležavanja Međunarodnog dana arhiva koja će se od 12 časova toga dana održati u Istorijskom arhivu.