Na sednici Socijalno-ekonomskog saveta Grada Pirota o uticaju kovida na stanje ekonomije u Okrugu i socijalno – materijalnom položaju građana

08. oktobar 2021. 13:57 Privreda Pirot Plus Online

U prostorijama Ugovorne okružne privredne komore Pirot danas je održana sedma sednica Socijalno – ekonomskog saveta Grada Pirota.

Predsednik Saveta Jovan Mijalković, u izjavi za medije istakao je da je opšta konstatacija da kovid 19 izaziva veliku ekonomsku krizu koja je na delu. Na ovom sastanku planirano je razmatranje stanja privrede u Pirotu i Pirotskom okrugu i kako mogu da pomognu građanima, rekao je Mijalković. Navodeći o kojim temama će još biti reči, Mijalković je izdvojio temu koju je predložio Savez samostalnih sindikata Srbije, a koja se odnosi na socijalni – materijalni položaj građana.  

Pored ostalih članova Socijalno – ekonomskog saveta Grada Pirota, sednici je prisustvovao i Miloš Nenezić, predsedavajući Socijalno – ekonomskog saveta Republike Srbije i predsednik Unije poslodavaca Srbije.

Nenezić je ovom prilikom pohvalio Socijalno – ekonomski savet Grada Pirota ističući da je jedan od retkih u Srbiji koji aktivno radi i stalno upućuje inicijative republičkom savetu.

Na dnevnom redu sednice bile su sledeće teme:

- Stanje ekonomije u Pirotskom okrugu - uticaj kovida 19;
- Informacija o cenama usluga javnih komunalnih preduzeća;
- Socijalno - materijalni položaj građana u uslovima svetke ekonomske kruze i pokretanje inicijative i dostavljanje inicijative Socijalno - ekonomskom savetu Republike Srbije o održavanju pregovora za visinu minimalne zarade dva puta u toku kalendarske godine.