Na Gradini danas bez zadržavanja

03. januar 2013. 10:18 Društvo Pirot Plus Online

Vladimir Stojanović, šef putničkog saobraćaja na graničnom prelazu Gradina, kaže da je promet putničkog saobraćaja na ovom prelazu bio povećan uoči novogodišnjih praznika, dok danas nema zadržavanja.

-Uoči dočeka značajno je povećan promet vozila kako na ulazu tako i na izlazu iz zemlje. Zabeležili smo preko 3500 hiljade automobila od 30 .do 31. decembra. To su uglavnom bugarski državljani koji su novu godinu dočekali u našim gradovima, međutim, bilo je i naših državljana koji su otputovali na zimovanje u Bugarsku. Trenutno nemamo zadržavanja, na izlaznoj strani čeka se nekoliko minuta a na ulaznoj praktično nemamo promet - kaže Stojanović.

Stojanović kaže da su na ovom prelazu tokom prethodne godine pstignuti zapaženi rezultati kad je reč o kontroli i zapleni.

-Jedan od boljih rezultata je zaplena 22,5 kg heroina na ulazu u zemlju, zatim zaplena nakita, preko 12 kg srebrnog i zlatnog nakita. Zabeležena je i zaplena zaštićenih životonja gde su u pitanju skupi primerci. Na polju zaplene deviznih sredstava mogu reći da je na izlazu iz zemlje zaplenjeno preko 700.000 evra. Bilo je dobrih rezultata u prethodnoj godini, očekujemo da tako nastavimo i u ovoj godini - kaže Stojanović.