Mlekarska škola i Radionica "Nugatelina" potpisale ugovor o stipendiranju dve učenice

09. oktobar 2020. 11:40 Društvo Pirot Plus Online

Radionica za izradu torti i kolača “Nugatelina” potpisala je ugovor sa Mlekarskom školom “Dr Obren Pejić” o stipendiranju dve učenice trećeg razreda, smera Pekar poslastičar.

Vlasnica “Nugateline” Ivana Kostić kaže da joj je jako značajno što će dve učenice raditi sa njom, što je za njih podstrek da budu bolji đaci, praktično će se više usavršiti, a posle škole imaju obezbeđen posao.

Direktor Mlekarske škole Nenad Đorđević ističe da je ovo velika stvar za Mlekarsku školu. Nastavljaju saradnju sa socijalnim partnerima pri čemu đaci obavljaju praktičnu nastavu. Prema njegovim rečima veliki broj učenika se zainteresovao za ovakav vid stipendiranja.  

Učenice treće godine Mirijana Manić i Anastasija Ilić imaju predivno iskustvo iz “Nugateline”od prošle godine i raduju se što će i u narednom periodu tu nastaviti da svoje praktično znanje usavršavaju.

Profesor Radosav Pejčić, razredni starešina ovih učenica, koji je bio i Ivani Kostić razredni starešina, naglašava da je Ivana bila učenik generacije i da mu je drago što su nastavili saradnju, koju su krunisali potpisivanjem ugovora.