Ministarstvo odbrane uručilo značke i zahvalnice Otadžbine vojnicima koji su dobrovoljno služili vojni rok sa oružjem

06. novembar 2019. 12:45 Društvo Pirot Plus Online

Danas je u svečanoj sali Purotskog upravnog okruga u prisustvu predstavnika Vojske Republike Srbije, Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova, Organizacija rezervnih vojnih starešina, Pirotskog upravnog okruga i lokalnih samouprava u Okrugu, organizovano svečano uručenje značaka i zahvalnica Otadžbine vojnicima koji su dobrovoljno služili vojni rok sa oružjem u periodu od 1. septembra 2018. do 28. februara 2019. godine, a koje je sa svoje teritorijalne nadležnosti uputio Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Pirot.

Svečanost je počela intoniranjem himne, u izvodjenju članica Hora pirotske Gimnazije. Značke i zahvalnice uručene su petorici mladića koji su se dobrovoljno odlučili da odsluže vojni rok sa oružjem.

Značke je uručio je načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš, pukovnik Nenad Marković, dok je zahvalnice uručila predstavnica PU Okruga Gordana Djurić, šef Odseka stručne službe petorici mladića koji su dobrovoljno odlučili da služe vojni rok sa oružjem - Marku Andonoviću, Milošu Pejčiću, Nemanji Nedeljkoviću, Nebojši Jovanoviću i Aleksi Todoroviću.

Ovo je bila prilika da se radnicima Centra Ministarstva odbrane Pirot uruče vojne spomen medalje. Medalje su uručene Ivanki Petrov i Ireni Kovačević.

Prisutnima se obratio i na priznanjima čestitao pukovnik Marković.