Ministar Mladen Šarčević: Zadovoljstvo mi je da čujem lepe stvari, aktiv direktora mnoge probleme rešava samostalno, biće novih obrazovnih profila i još ulaganja u škole

03. jun 2020. 15:45 Društvo Pirot Plus Online

Ministar prosvete Mladen Šarčević danas je posetio Pirot. Tom prilikom obišao je osnovnu školu “Sveti Sava”.

Ministar Mladen Šarčević je u pratnji predstavnika škole i načelnika Školske uprave Niš obišao prostorije škole, koja je prošle godine potpuno rekonstruisana.

Posle obilaska održan je sastanak sa svim direktorima osnovnih i srednih škola.

U izjavi za medije ministar Šarčević je rekao da mu je zadovoljstvo da čuje lepe stvari, kada uspešna lokalna samouprava i dobar aktiv direktora mnoge probleme rešava samostalno, a sve to ne bi bilo da nije digitalizacija podignuta na viši nivo.

Na sastanku sa direktorima je bilo reči o završetku školske godine, ali i daljem razvoju, rekao je Šarčević i istakao da celoživotno učenje treba da stoji na interesima lokalne samouprave, privredne komore i tržišta rada, ulagaće se u rekonkstrukciju škola, a biće i novih obrazovnih profila.

Kada je u pitanju Mlekarska škola u Pirotu ministar prosvete je najavio da će škola ove godine ipak upisati odeljenje Prehrembeni tehničar.

Na pitanje kako je zadovoljan realizacijom online nastave Šarčević je rekao da je obuhvat bio van očekivanja i da je veoma zadovoljan.

S obzirom da će od 15. juna biti još relaksirajućih mera u celoj Evropi razmišlja se i o ekskurzijama malo fleksibilnije.

Gradonačelnik Vladan Vasić je posle sastanka sa ministrom prosvete rekao da će u daljem periodu biti još radova u školama, novih smerova, kao i da su razgovarali o novim srednjim školama, kao što je Medicinska škola.

U OŠ “8. septembar” u toku je druga faza radova, a očekuje nas kompletna rekonstrukcija Gimnazije, ali i radovi u školi “Mladost”, najavio je Vasić.