Milion evra kredita za kupovinu osnovnih sredstava malim i srednjim preduzećima

02. mart 2020. 12:10 Privreda Pirot Plus Online

Danas je u prostorijama Ugovorne okružne privredne komore Pirot predstavljen Program za obnovu i razvoj i povećanje konkurentnosti koji je kreirala Evropska banka za obnovu i razvoj. Ovo je još jedan u ciklusu programa koje do sada pirotski privrednici nisu koristili u očekivanom obimu, čulo se danas na početku Radionice. To je, pored ostalog, jedan od razloga da se predstavnici malih i srednjih preduzeća detaljnije upoznaju sa mogućnostima korišćenja povoljnih kredita koji su Programom predviđeni. Privrednici mogu dobti najviše milion evra za unapređenje svog poslovanja.

Marketing ekspert na Programu za povećanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, Branka Mitrović, je istakla da su sredstva namenjena za kupovinu osnovnih sredstava. Kreditne linije se realizuju preko dve partnerske banke, banke Inteza i UniCredit banke.

Današnju radionicu je otvorio predsednik Ugovorne okružne privredne komore Pirot, dr Dragan Kostić, koji smatra da Program kombinuje pristup finansijskim sredstvima, besplatnu tehničku pomoć, znanje i iskustvo i da će pirotski privrednici iskoristiti mogućnost da unaprede svoje poslovanje.