Milan Vučićević:Domijada, takmičenja, školarijada...

29. april 2015. 08:00 Društvo Pirot Plus Online

U Mlekarskoj školi u punom jeku učenici se pripremaju za predstojeća republička takmičenja. Direktor, Milan Vučićević, kaže da posle praznika predstoji Republička domijada i Republičko takmičenje prehrambenih škola.

- Posle prvomajskih praznika, 7, 8, i 9.maja je Republička domijada. Mi smo deo ekipe jugoistočnog regiona koji čine 15 domova od Negotina do Vranja. Inače su svi domovi učenika podeljeni u 5 regiona. Domaćin će biti grad Sombor i mi šaljemo mušku šahovsku ekipu. Posle toga, sredinom maja, 16,17 i 18. maja je Republičko takmičenje prehrambenih škola u Novom Sadu, rekao je Vučićević.

Kada je u pitanju takmičenje prehrambenih škola, pored praktičnih zadataka rade se i teorijski zadaci, što ovo takmičenje čini vrlo ozbiljnim, a prema rečima direktora konkurencija je uvek jaka.

Pored svih pomenutih aktivnosti, učenici će večeras nastupiti svojom predstavom na Školarijadi 2015 koju su pripremali uz pomoć profesorke srpskog jezika. Takođe, u danima vikenda, u školi je održan i seminar za domske vaspitače i stručne saradnike domova, izdvojio je Vučićević.