Milan Popović: Iz rebalansa 20 miliona, za škole, javna preduzeća...

13. novembar 2014. 13:55 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Predsednik Skupštine opštine Pirot, Milan Popović u izjavi za Portal Plus online i Plus radio rekao je da će se na predstojećoj Sednici SO Pirot zakazanoj za sredu 19. novembara odbornici lokalnog parlamenta razmatrati izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu opštine za prvih devet meseci godine i odlučivaće o izmenama i dopunama odluke o budžetu za ovu godinu. Na dnevnom redu sednice je i set odluka iz imovinsko-pravne oblasti, donošenje nove odluke o prometu robe na javnim površinama, izmeštanju dela postojeće deponije, kao i davanje saglasnosti na Statut Javnog preduzeća Regionalna sanitarna deponija. Sednica Opštinskog veća biće održana u ponedeljak 17. novembra.

Predloženo je da se iz rebalansa 20 miliona dinara prebaci na pozicije gde je to neophodno, tako će sredstva dobiti predškolske ustanove, škole i javna preduzeća i svi oni kojima je to potrebno.

- Nekih posebnih izdvajanja nema, praktično popunjavanje onih pozicija gde je nešto nedostajalo ili gde je naknadno zatraženo iz Budžeta, rekao je Popović.

Što se tiče donošenja odluke o izmeni dopune i odluke o određivanju zona i najopremljenije zone na teritoriji Opštine Pirot, Popović je rekao da se radi o izmeni i dopuni odluke.

- Mi smo zonirali grad, radi se o mogućnostima izgradnje gde je infrastruktura sto posto urađena, a to je svakako centar grada. Gde je manje urađeno cena će se smanjivati u zavisnosti od zone, istakao je Popović.

Po pitanju izmeštanja dela postojeće deponije Popović ističe da se radi o alternativnom putu koji treba da prođe pored samog Tigra, ivicom Nišave i zahvata jednu trećinu stare deponije. Iz tog razloga mora se doneti odluka na kom mestu će se taj deo stare deponije izmestiti.

Popović je takođe rekao da donošenje odluke o izmeni dopune i odluke o prometu robe na javnim površinama podrazumeva donošenje odluke o delu u kome će biti određene usluge, radno vreme i detalji koje podrazumeva auto pijaca za koju je SO Pirot imala zahtev na prošloj sednici. Sa druge strane, odluka o pružanju pravne pomoći građanima podrazumeva dopunu u Zakonu, odnosno usklađivanje sa Zakonom.