Mesne zajednice dostavljaju planove i programe

13. maj 2014. 07:23 Babušnica Pirot Plus Online


Predsednik SO Babušnica Dejan Lazarević, održao je nedavno sastanak sa predsednicima mesnih zajednica sa teritorije opštine. Na sastanku je dogovoreno da mesne zajednice do 15. maja dostave planove rada za tekuću godinu, kako bi Direkcija za građevinsko zemljište na osnovu planova rada napraviti plan javnih nabavki u cilju obezbeđenja realizacije određenih projekata u mesnim zajednicama, kaže Lazarević


-Pošto je predsednik SO zadužen za mesne zajednice po Zakonu o lokalnoj samoupravi, ja sam niz sastanaka održao sa predsednicima mesnih zajednica naše opštine. Poslednji je bio pre par dana, gde smo se dogovorili da zbog novog Zakona o budžetskom sistemu i sprovodjenju javnih nabavki, pošto naše mesne zajednice nisu bile u mogućnosti da same naprave projekte, mi smo se dogovorili da svoje planove i programe do 15. maja dostave, a posle ćemo preko Direkcije i posle suficita u Budžetu i završnog računa, u julu mesecu, izdvojiti sredstva za mesne zajednice i realizovati značajne projekte gde je to potrebno –kaže Lazarević.


Lazarević kaže da ove godine ističe mandat predsednicima i savetima mesnih zajednica, tako da je na ovom sastanku zaključeno da se izbori održe u junu, a na osnovu odluke koja će biti doneta na predstojećoj sednici Skupštine opštine.