Medijska papazjanija i nalog Poverenika da se Radnički konačno izjasni !!!

18. februar 2020. 14:02 Stavovi Pirot Plus Online

“Uvod” !!!

   Ovih dana  se  u pirotskim medijima često mogu pročitati informacije “različitog spektra”koje su intonirane na različite načine!  Stav  naše Redakcije, po cenu svega ( o tome još uvek nećemo )  da i dalje radimo profesionalno,  odgovorni  za svaku reč koju objavimo.

  To što  kod mnogih, ima materijalnih grešaka,  “lupanja padeža” selektiranja  šta će se objaviti, šta ne,  zavisi od njihovog znanja i uredjivačke politike! 

   To što se čekaju konferencije za novinare , kao jedini izvor, a ne traga  za izvorima informacija i ne ulazi u istraživačke teme, je takodje njihova stvar.

   To što  za neke “poslušne”medije  neki dogadjaji koji uznemiravaju javnost ne postoje, takodje je njihova stvar. To što je za neke, recimo Krupac predaleko, takodje je njihova poznata taktika!  Ili o tome neće da pišu, jer smo mi “zagrizli  gorku jabuku”!

    Moram javno, tek, za neke od pirotskih medija i neke vajne dopisnike, često je važnije kako je hodala  naša “vedeta” na trening  trci, od recimo činjenice da Radnički još uvek nije održao sednicu Skupštine, radi bez Upravnog odbora i neće javnosti da pokaže kako je “poslovao” prilikom  transfera  Dimitrija Kamenovića  u Čukarički!

   I tako dalje !

   Ono što je bitno za neke od njih, to je rešenje Komisije za projektno finansiranje, gde su, ni krivi, ali  dužni dobili značajna sredstva , koja, kada se podele na 12 meseci, taj novinar, vlasnik Agencije, ne Privatnog preduzeća, imaće platu veću od gradonačelnika Pirota. Preko sto hiljada dinara !

     Ovo je  samo uvod  u istraživačku temu, o kojoj smo dužni da vas obavestimo.  Tema se zove:  kako prolaze pirotski i drugi mediji i agencije, ali i tezgaroši u raspodeli vaših para!

   ...................................................

“Razrada”!!

E sad  prelazimo – na  stvar.

Previše je  vremena prošlo kako smo zatražili od Poverenika  za dostupnost informacija, da  FK Radnički  pokaže, vama dragi poreski obveznici, od čijih para  dobija oko 20 miliona dinara, kako je “poslovao” kada je u pitanju  prelazak supertalentovanog  Dike Kamenovića u dobro organizovani, privatni klub Čukarički Beograd !

Iako  u Radničkom ćute, iako  tadašnji predsednik “nit zbori nit romori”  inform acija nema. Poznati srpski advokat, naš Srdjan Mitić, preuzeo je predmet i nedavno uputio Zahtev za izvršenje. U prevodu to znači, Ugovor”na sunce”! Iskreno se nadamo, radujemo se,  da Ugovor postoji i da će naš Radnički od Dikinih para moći da pospeši, nedavno objavljen projekat Milana Ćirića i Dejana Čelara, o radu Omladinske škole.

  Na zvaničnu intervenciju našeg advokata, da dobijemo  informaciju kada će se postupati po Rešenju, danas smo dobili pismeni odgovor.  Kako želimo da o svemu govorimo , bez cenzure, to vam “stavljamo na uvid” šta nam je Poverenik  napisao  !

“Zaključak”!!!

   I na kraju.

 Zaista se neprijatno osećam u svemu, jer počinjem da potpuno razumem sadašnjeg predsednika Zorana Nikolića !!!  Čovek nasledio toliko toga, da u ovakvoj situaciji  ne zna gde pre. Da li da on i Dragan Tomašević, sportski direktor,  obezbedjuju sve potrebne uslove  fudbalerima i Stručnom štabu za rad (čestitam za pripreme u Pomorju),  ili da se bakću, ostacima prošlosti koje su ih, očigledno dovele u situaciju da i njima bude neprijatno.

Svesni svega toga, verujemo da će se  Zoran Nikolić  i Dragan Tomašević konačno oglasiti, kao i da će od onih 65 pitanja, javno postavljenih, makar na neko odgovoriti.

Znajući  dobro  Radnički, znam da  je malo toga od tih pitanja upravo za njih . Zna se ko je ostavio korov.  Jedan od njih još luta po Klubu! Drugi, onaj što je najavljivao resetovanje, izgleda da je sebi to uradio!