Marija Sibinović, FB grupa "Džoni": Oporavljeni pas šarplaninac moli za novog gazdu!

04. april 2024. 10:12 Stavovi Pirot Plus Online

Gospodine Paunoviću,

U želji da sačuvamo jedan život, zamoliću Vas i sve u redakciji za par minuta čitanja i eventualnu "malu - veliku pomoć".

Reč je o spasavanju jednog života. Naime, pre nekoliko dana jedan Čovek nije okrenuo glavu kada je naišao na iznemoglog psa. Podelio je objavu na u našoj maloj grupi na Facebooku 'Džoni'. Na to su reagovale naše sugrađanke, pritekao je i veterinar i sve je krenulo dobrim putem (stalna ekipa: Natalija, Nensi, dr Mića i novi je Milan).

Pregledom psa su, osim zapuštenosti i izgladnelosti ustanovljene i povrede, posledica, najverovatnije, udaranja automobilom... brigom, pažnjom, adekvatnom terapijom i ishranom, pas je doveden u dobro stanje. Ponovo je veseo. Pokazao je prijateljski karakter prema drugim životinjama i ljudima i jaku volju za životom.  Sve je dobro krenulo... i stalo. Dom.
Svi smo znali da pas ne može ostati dugo u privremenom smeštaju, da ćemo doći u situaciju da potražimo stalni, pravi dom za ovog sredovečnog lepotana i da to neće biti lako. Naravno, nismo i nećemo odustati. Imamo još nekoliko dana da pronađemo pravu osobu i pravi dom.

Moje pitanje za sve koji će ovaj tekst pročitati: da li postoji na teritoriji Pirota i okoline, cele Srbije jedno dovoljno veliko srce da prihvati ovu napaćenu dušu i podeli sa njom deo svog životnog prostora, jedna osoba željna zahvalnosti i doživotnog prijatelja?
Zato molim Vas i sve u Vašoj redakciji da objavom na Portalu pomognete u pronalaženju doma u kome će ovaj predstavnik najboljeg čovekovog prijatelja dostojanstveno doživeti svoju starost.

Što se mene lično tiče, bila bih srećna pružiti pomoć u vidu hrane i pokrivanja veterinarskih troškova. Kažem "pomoć..." jer motiv za udomljavanje mora biti iz srca i humanog karaktera, ne iz materijalne koristi.

U prilogu: fotografija napravljena u toku pregleda u veterinarskoj stanici "Jovanović Vet". Njegov pogled u Čoveka koji mu pomaže puno govori!

Eto, ukratko.
S poštovanjem, u nadi da će životna priča ovog Šarplaninca, poznate i mnogima omiljene pasmine, dobiti srećan epilog.

Marija Sibinović Schernau