Manifestacija "Darovi netaknute prirode" u subotu, 15. septembra. Četrdesetak domaćica pripremaće jela od staroplaninskog krompira

12. septembar 2018. 10:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

Pod pokroviteljstvom Mesne zajednice Dojkinci, uz podršku Turističke organizacije Pirot, Sportskog centra i Grada Pirota u subotu 15. septembra u Dojkincima, po drugi put, biće održana manifestacija “Darovi netaknute prirode”.

Bratislav Zlatkov, direktor TO Pirot u izjavi za Portal Plus online kaže da je cilj ovakvih i sličnih manifestacija promocija Stare planine kao turističke destinacije, i svih bogastava koja ona nudu. Od prirodnih lepota do proizvoda koji se na njoj uzgajaju. Posetioci će u subotu moći da degustiraju sve vrste staroplaninskih jela, kao i sve darove prirode - krompir, pasulj, sir, borovnice, maline, kupine, lekovito bilje i sokove. Takođe,u okviru manifestaciji biće i nadmetanje u starim sportskim disciplinama, ocenjivanje najlepše uređenog štanda, najboljeg jela, banice, najvećeg krompira i najboljih sportista.

Zlatkov je do kraja septembra najavio Izložbu vina i rakije. Takodje, 22. septembra na Kalemegdanu na Savskoj terasi, u okviru Festivala srpske trpeze i turističke ponude TO Pirot predstaviće najznačajnije sportske i gastronomske manifestacije koje organizuje tokom godine. U oktobru već počinju sajmovi, prvi u nizu je Medjunarodni sajam turizma u Novom Sadu, kaže Zlatkov.