Lokalna samouprava učestvuje u rešavanju problema škola

24. mart 2015. 10:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Na sastanku između lokalne samouprave i pirotskih osnovnih i srednjih škola razgovaralo se o realizaciji budžeta škola, o planovima kako će se realizovati projekat modernizacija škola, kako ide akcija smanjenja cena udžbenika, razgovaralo se o planu upisa, jer konkretno, prema rečima Bobana Nikolića, člana opštinskog veća zaduženog za oblast vanprivrede, problem ima Srednja stručna škola sa dva odeljenja i Mlekarska škola sa jednim odeljenjem.

- Mi smo pokušali da kao lokalna samouprava, prema prekorukama Minisatrstva, utičemo na plan upisa, ali ipak presudnu reč igra školska uprava, odnosno, Ministarstvo prosvete, rekao je Nikolić.

Kako je Nikolić naveo, po dva odeljenja bi trebalo da upišu Mlekarska i Srednja stručna škola, četiri Ekonomska škola, četiri Gimnazija i sedam odeljenja Tehnička škola.

- Praktično to će biti pod znakom pitanja. I sledeće godine se očekuje najveći udar na srednje škole zato što će izaći najmanji broj svršenih osnovaca, objasnio je Nikolić.

Na sastanku se, između ostalog, razgovaralo i o tome kako će se isplaćivati jubilarne nagrade za 35 godina staža za šta će rebalansom biti potrebno izdvojiti određen iznos sredstava.