Krenule pripreme za "Holipri"

25. maj 2015. 08:00 Društvo Pirot Plus Online

U Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača objavljen je Konkurs za upis na prvu godinu osnovnih studija. Danijela Vidanović, direktorka kaže da će konkursna procedura krenuti poslednje nedelje juna kada je prijavljivanje kandidata i provera govornih i muzičkih sposobnosti. Interesovanje studenata je isto kao i prethodnih godina.

- Što se tiče interesovanja ništa više i ništa manje nego predhodnih godina. Puno se roditelja javlja, puno mladih, a o konačnoj cifri je nezahvalo govoriti, najbolje je da sačekamo da prođe ona prijava u junu, pa onda da vidimo, rekla je direktorka Vidanović.

Promocija škole je završena, semestar se privodi kraju i predstoji junski isptni rok. Vidanovićeva je izdvojila i da su već počeli sa pripremama za naučni skup „Holipri“.

- Tradicionalno, Treći naučno stručni skup Holipri biće organizovan u saradnji sa Pedagoškim društvom Srbije. Holipri će biti malo drugačije koncipiran što se tiče same organizacije. Pripreme nas očekuju tokom čitavog leta jer ovako ozbiljan skup zahteva jednu sistematsku i ozbiljnu pripremu s obzirom da ćemo i ove godine imati akreditovan skup, navela je Vidanovićeva.