Kreativne radionice „Dečija prava i obaveze“

04. oktobar 2012. 13:14 Gradska hronika Pirot Plus Online

U okviru obeležavanja Dečije nedelje danas je „Dan za dečija prava“. Tim povodom danas su organizovane radionice i sportske aktivnosti.

U OŠ „Dušan Radović“ organizovane su radionice pod nazivom „Dečija prava i obaveze“, u kojima su učestvovali učenici prvog i drugog razreda. Učiteljica Snežana Stojanović, kaže da je ovo odličan način da se deca upuznaju sa svojim pravima i obavezama.

-Svaki učenik drugog razreda na ovaj način ukazuje dobrodošlicu drugaru iz prvog razreda tako što mu poklanja list, gde su sa jedne strane napisana dečija prava a sa druge strane obaveze. Mi podjednao insistiramo kako na pravima tako i na obavezama. Dobro je znati koja su naša prava ali moramo znati da svako pravo podrazumeva i obavezu koja se mora poštovati. Da bismo imali prava moramo znati i svoje obaveze-kaže Snežana Stojanović.Aktivnosti za decu iz PU „Čika Jova Zmaj“ organizovane su u saradnji sa Sportskim centrom. Predškolska grupa iz vrtića posetila je Staru planinu a ostale grupe učestvovale su u raznim sportskim aktivnostima na svim sportskim terenima u gradu.

Na terenima kod Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača sportske aktivnosti bile su organizovane za mališalne iz objekta „Zmaj“Na terenima kod Tehničke škole bili su mališani iz objekata „Lane“ i „Crvenkapa“.


Sportske aktivnosti na mini pič terenu realizovane su sa mališanima iz objekta „Bambi“.


Sutra je na programu, književno veče u OŠ „Vuk Karadžić“ sa početkom u 18.30.Ovom prilikom biće predstavljeni nagrađeni literarni radovi i izložba nagradjenih likovnih radove koji su rađeni u školama o temi ovogodišnjeg slogana Dečije nedelje.