Koridor 10 dobija prve obrise

24. oktobar 2013. 10:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Radovi na Koridoru 10 od Staničenja prema Beloj Palanci napreduju predvidjenom dinamikom. Španska firma Rubau, prema ocenama Nadzornog organa, u složenim uslovima i uz pojačan saobraćaj , radi pripremu terena.


Dinamika radova zahtevala je ovih dana dve redukcije saobraćaja. Kod Čiflika će se do subote saobraćaj odvijati semaforskom regulacijom sa prekidima od 40 sekundi , kada će u predvidjenim terminima od 9-11 i od 14-16 časova , zbog miniranja biti u prekidu.


Druga redukcija saobraćaja je izmedju Crnoklišta i Crvenčeva gde se prekopava postojeći kolovoz magistralnog puta na mestu gde će biti podignuti stubovi mosta. Saobraćaj se odvija semaforskom regulacijom sa prekidima od 4 minuta u jednom pravcu.Dimitrios Akrivos, geolog firme Aktor, jedan od rukovodioca radova na tunelu Sarlah, rekao je za Plus radio i Portal Plus online da su u toku zemljani radovi na pripremi terena za nadvožnjak u Barju, kao I radovi na tunelu,. Akrivos kaže da će u subotu oko 11 časova biti miniranje na Sarlahu. Saobraćaj prema Bolnici i na magistralnom putu biće u prekidu do pet minuta.