Konkurs specijalističkih studija u Visokoj školi za vaspitače

22. oktobar 2014. 08:00 Društvo Pirot Plus Online

U Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Pirotu raspisan je konkurs za upis vaspitača na specijalističke studije, odnosno studije II nivoa. Visoka škola će ove godine upisati 55 vaspitača, izjavila je direktorka škole dr Danijela Vidanović, prof.strukovnih studija.

- Konkurs je počeo 20.oktobra i traje do 31.oktobra, s tim što se zainteresovani vaspitači mogu prijaviti do 27.oktobra. Uobičajena procedura je da svi vaspitači polažu test znanja koji podrazumeva znanja koja su vaspitači stekli na studijama I nivoa, odnosno didaktičko – metodička pitanja i pedagoško – psihološka pitanja. Studije su u trajanju od jedne godine, odnosno dva semestra, navela je dr Danijela Vidanović.

Inače, i ove godine, prema rečima direktorke Vidanović, ima dosta zainteresovanih vaspitača kako iz Pirota, tako i iz Niša, Leskovca, Vlasotinca, Bele Palanke, Knjaževca i dalje.

- Broj nastavnika se iz godine u godinu sve više povećava o čemu svedoči broj doktora nauka koji trenutno rade u Visokoj školi. Trenutno je od 20 zaposlenih profesora 12 doktora nauka, a 8 je u pripremi svojih doktorskih disertacija, istakla je direktorka Vidanović.