Dragan Taškov, Društvo za zaštitu životne sredine Stara planina: “Parkovi to smo mi” je poruka iz Studije za Nacionlni park Stara planina!

23. jun 2022. 09:19 Društvo Pirot Plus Online

“Parkovi to smo mi” naziv je Konferencije koja će se održati 24. juna u Konferencijskoj Sali Hotela Ana lux. Organizator Konferencije je Društvo za zaštitu životne sredine Stara planina, a donator WWF Adrija          

   Dragan Taškov iz  Društva za zaštitu životne sredine Stara planina  kaže da je početkom godine objavljena studija za Nacionalni park Stara planina koju je izradio Zavod za zaštitu prirode i postavljena na sajt Ministarstva zaštite životne sredine, a od tog momenta je i zvanično pokrenut postupak zaštite, odnosno već su na snazi svi režimi i mere zaštite koje studija sadrži.

Smatramo da su dalji koraci koji vode ka formiranju uprave Nacionalnog parka od velike važnosti za opštine koje se nalaze na teritoriji parka i pozivamo Vas da prisustvujete konferenciji koja se na ovu temu održava u Pirotu. Nastojimo da razmenimo ekspertsko znanje, iskustvo, najbolje prakse kao i da sarađujemo sa drugima radi isticanja vrednosti i značaja zaštićenih područja . Kroz građenje odnosa, negovanje i razvoj razumevanja mnogih bitno različitih težnji i motivacija koje ljudi imaju siguran sam doći ćemo do pravih rešenja u odnosu na to kako treba upravljati zaštićenim područjem.