Konačno, doneta odluka u Okrugu! Pirotske eutanazirane svinje transportuju se u Ćupriju!

19. februar 2020. 14:24 Društvo Pirot Plus Online

Danas je u Okrugu održan sastanak predstavnika Gradske uprave, stručnih lica i inspektora sa predstavnicima mesnih zajednica. Posle različitih stavova i pokušaja, nadležno Ministarstvo pronašlo je rešenje.

Posle sastanka, u našu Redakciju došli su Saša Zlatković, predsednik Mesne zajednice Krupac i Nebojša Kostić, zamenik predsednika. Sve ono što smo do sada  objavljivali imalo je samo jedan razlog, da ljudima koji čuvaju svinje, ali i široj javnosti  kažemo istinu o svemu. Bez ikakve želje da se akcija ne vrednuje. Jedno je u svemu značajno, da se radi o teškoj, neizlečivoj bolesti i da nalozi nadležnog Ministarstva MORAJU da se poštuju.

Saša Zlatković je rekao da je sastanak u svemu uspeo i da su svi detalji sada jasni!

Juče su u Krupcu popisivane svinje. Nebojša Kostić smatra da sutra, četvrtak, 20. februar, kada se akcija nastavlja, neće biti problema, jer su ljudi shvatili da mere moraju da se primene.

Očekuje se da će se kompletna operacija, kada su u pitanju navedena sela završiti do petka, 21.februara, kada je rok za završetak akcije.

Akcija se na području Pirota organizuje u selima Poljska Ržana, Trnjana, Veliki Jovanovac, Mali Jovanovac, Veliko Selo, Krupac, Izvor, Berilovac, Gradište, Činiglavci i Obrenovac.