Konačna Preliminarna lista za energetsku sanaciju porodičnih kuća, članovi Komisije obilaze kandidate

14. oktobar 2021. 10:31 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Danas će biti objavljena konačna Preliminarna lista krajnjih korisnika koji su podneli prijave na Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava građanima (domaćinstvima) za energetsku sanaciju porodičnih kuća na teritoriji grada Pirota za 2021. godinu.

Podnosioci prijava imali su pravo uvida i prigovora Komisiji za realizaciju i nadzor nad izvršavanjem mera energetske sanacije stambenih objekata do utorka, 12. oktobra. Članovi Komisije razmotrili su sve pristigle prigovore i formirali konačnu Preliminarnu listu. 

Bojan Ivković, energetski menadžer Gradske uprave Pirot kaže da su članovi Komisije već na terenu, obilaze kandidate čije su prijave visoko rangirane, kako bi se rokovi skratili.

U cilju utvrđivanja validnosti podataka članovi Komisije obićiće sve kandidate. Tek posle sumiranja svih podataka i iz prijava i sa terena, biće formirana konačna rang lista i krenuće se u realizaciju radova 

Rokovi su predviđeni uslovima Konkursa i na njih nikako ne možemo da utičemo, kaže Ivković.

S obzirom da je Ministarstvo najavilo više tih konkursa u cilju povećanja energetske efikasnosti, Gradska uprava konkurisala je i za bespovrtana sredstva za ugradnju solarnih panela, očekuju se rezultati