Kamera nikada ne spava (nema si drugu rabotu)! “Mani se od veštice”!

04. mart 2021. 14:33 Kamera ne miruje Pirot Plus Online

Zove me juče moj dobar prijatelj, to je onaj koji obično šeta sajtove i uvek mi javi neke vesti, zbog kojih tokom popodneva ne mogu mirno da zaspim. Zna koje sajtove- portale ne gledam. "Zabranio" mi dr Dragan Mijalković, najbolji kardiolog u zemlji Srbiji! Kardiomedika (nije reklama)

Dosta više, čuvaj si zdravlje, nemoj da juriš "veštice", nema ništa od toga. Vidiš li da te omrzli i novinari i kumovi  i direktori.  Počeli su i da ti prete. Ne dao Bog da ti zatreba neki doktor u Bolnicu!

 Nije me iznenadio, nešto slično doživljavam i u porodici. Da ne pričam kako reaguju Sonja, Ivana, Bilja.   

........................................................................................

     Krenem juče oko 10h. Okrenem Žućka preko Malog mosta, pored polusrušene kuće Bela mačka, prođem da obiđem novu staru Kovid ambulantu, tamo samo jedan čovek i nastavim dalje.

     Ova priča je za vas, ali i za moje verne drugare, za Dragija na Islandu, Stavela, Čobu Janjuša na Floridi, Tocija u Kraljevu, Banjca i Mišu Rajkovića u Bg, kuma Ćiru u Italiji, Bobana u Češkoj, Dejana Ralevića ambasadora i mnoge, mnoge druge.

  Evo ljudi, šta ima novo u "našemu gradu"

Neću da opisujem detaljnije Ivana, koja je dva dana montirala, će lepo da obeleži. Evo ga podsetnik .

I krenu

 Tu u parku, jezerce. Ide voda, šta koga briga. Plaća Vodovod.

   Nešto dalje,  prolećni radovi. Ružo moja!

  Nastavim dalje. Kroz Tigrovo naselje, "izbijem" na Drugi ring, skrenem desno. Uh, da se malo radujem. Da sam živ, da se bar jednom "bućnem"

 Odatle, desno, parkiram se kod teniskih terena. Uuuh! Jesss! Počeli radovi.

     Reče mi čovek, znate ono "reče mi jedan čovek" da se Gradska uprava, odnosno Sportski centar "otvorio",  finansiraće uređenje terena. Noleee, da častiš!

 A bio je tu, i onaj dugokosi, kako znam terene, znam i njega. Jeste da mu se od kose i brade ne vidi faca, ali mi reče.

Na Nišavu sam ljut i dalje, kad kažem Nišava znate sve na koga mislim. I ne opraštam. Popeo sam se da vidim kako izgleda.

I kada je o Nišavi, sinoć, kada sam pošao u halu, popizd.. sam. Gledajte ovo!

Danas pre podne, kada me Ema iz Komunalca zvala da vrate saobraćajni znak na mesto, bačen kod "Ljubavnog mosta" zamolio sam je da Nišavi "izmeri puls"!

 Isto brateee. Ovi nas apsolutno ne jbv...

   E, vratio sam se sa Keja ka gradu. Prošao sam pored zatvorenog bazena, prelepo. Dečica se igraju.

 Kako beše ono "Život je nekad siv, nekad žut". E sad mi posivilo. Video sam, novi bilbord. Kako bi rekla moja baba, "dorim strašan"!  I onda je naravno usledilo pitanje, na koje znam odgovor.

Eee, bilo je to u Pirotu gradu, pree mnogo godina, kada su on, med. magnat i operativac, izmislili novo "čudo" u Pirotu. Ljudi nisu znali kako se to zove. A zvao se BILBORD. I počelo je da kaplje. Malo meni, malo tebi, malo njemu. Sve dok to nije postao dobar biznis. I bilbordi  rastu, ima ih manje nego lipa na keju. A ima i one, male, kako se zovu na elektro stubovima.  Posebno su aktivni pred izbore.

 Ideemoo daljeee! Svilarov reče, da još nije počelo. Da se svetiljke stavljaju. Ipak da proverim. Uuuh, kako bih voleo kada bi došao neko da meni, komšiji Peri i Neni preko puta sredi dvorište.

Okrenuo sam "žućka" i otišao u Dragoševu. Često prolazim tuda. Posebno subotom. Sve mi se nekako čini da su radnici na nekom "laganom doručku". Skele i ništa više. Ajde da proverimo!

  I kada sam hteo da  završim sve ovo,  Ivana mi "pod nos" gurnu još jedan snimak. A da, to je od juče (sreda ujutru).

Zamislio sam.  Krene tako nekakva značajna ličnost, faca,  mečka, audi, crna stakla, ulazi u ćilimgrad, u grad koji raste, razvija se i na prvom koraku, pošto okrene glavu od one večite vode levo, naiđe na ambiciozno urađen Kružni tok, kod pumpe i čuvenog nam Kalea. I u jednom trenutku, šofer, ima i odelo i kravatu, pokaže dragom nam gostu, šefe, pogledaj ovo! I šef naravno pogleda. I vidi ono, što sam video juče ujutru! Haosčina!

......................................................................................................................

 I takooo! Znate ono iz serije. Baš tužno zvuči. I takooo!

   Poslušao sam prijatelja, "veštice" su ostale negde u mraku, gde inače i najbolje deluju i vidite, okrenuo sam se našem lepom gradu.

 A život je , kao i ovo što ste videli u raznim bojama!

Ništa nisam uradio ni slučajno, ali ni namerno. Jednostavno išao sam tamo gde me "žućko" vozio.

  A "žućko" je, verujte, za neke postao novinarčina.

 Ume da namiriše temu!

Pozdrav pirotskom ambasadoru Raleviću, Dragiju, Čobiu, Boletu, Ćiri, Tociju, Banjcu, Miši i svima "koji nas prate"!

  Bila je ovo još jedna istina.

 Mi drugačije ne znamo!

 Ako vas interesuje vremenska prognoza , ne brinite , detaljno će vas obavestiti  grupa pirotskih medija !

 Zajedno su jači!!