Kamera nikada ne miruje! "Da sam ja – neko"!!

19. mart 2019. 11:40 Kamera ne miruje Pirot Plus Online

Ha, malo neobično!

Kada sam u subotu prepodne prošetao pirotskim Kejom, a jutros odlučio da hodam do Radija, a za to vreme "probudio ponovo novinara u sebi" pala mi je na um pesma Indeksa, sećate se "Da sam ja neko..."! Kako nisam "neko" već sasvim jednostavan, običan čovek u kojem je "novinar uvek budan" i koji živi da bi radio novinarski posao, često mi padne na um, ono iz pesme! Na primer, da radim, recimo u nekom "velikom mediju" koji ima kamere, kamermane, novinare, ( što mi uopšte u principu nije želja), verujte mi da kamera ona velika ne bi mirovala svakog dana, zaista bi svakodnevno znali šta se to dobro, šta se loše dogodilo, isticali bi dobre i one druge primere, pokretali bi ljude da čuvaju grad, a sve druge da brinu i rade za ovaj narod.

Kako ja nisam neko, nego običan čovek u kojem je novinar uvek budan, to ću vam pokazati samo neke od detalja od subote i danas pre podne. Ima od svega po malo, kritike, lepote, pohvale, čudnih detalja, pitanja ...

Subota, 16. mart

1. primer

Pre petnaestak dana vandali, već je to otrcana reč, treba im tražiti ime i prezime, isčupali su dva saobraćajna znaka na Keju. Komunalac je reagovao i ponovo vratio "na staro". U noći izmedju petka i subote, saobraćajni znak na tijabarskoj strani ponovo je bio "žrtva" onih koji se "prazne" na ovakav način.

Nastavio sam dalje. Kej se priprema za lepše dane. Uredjen je onaj deo od Nišave do nasipa, seku se grane, a gnezda koja su napravile vrane, prkose vremenu.

Dopalo mi se dvorište Škole "Osmi septembar". Možda niste skoro prolazili. Još malo i biće to mali sportski centar i lepa igraonica za decu. Bravo!

Utorak, 19.mart

Jutros sam prošao preko mosta i restorana Gazele, kroz park, sve tamo do Stevana Sremca, do Radija.

Ovde mnogo priče nije bilo potrebno. Tu i tamo. Slika i video sami govore.

Kraj ekološke zgrade koja je pri kraju, pravi se novi Kej, produžetak od Golemog mosta na pazarskoj strani.

Eko zgrada je pri kraju. Kažu da je sve rasprodato.

Nedavno su krenuli iskopi na Eko zgradi br. 2. Radi se uveliko

U komšiluku, ogromni kamioni "Rangi trans" doteruju kamenje, koje se posipa na terenu gde će biti Lidl. Boga mi, radi se veoma brzo.

Idemo dalje. E, ovo nije dobro. Kome smeta kamena ograda pored kanala starog mnogo vekova? Evo pogledajte

I onda, duboki uzdah, prvi mirisi trave, ovde u parku, proleće je već "bojilo" prve boje, zelenu, naravno

Radnice Komunalca već čiste korov oko ograde. I tu će uskoro biti prolećnih boja.

Prošao sam kraj Jabučila. Za sada mu niko nije isčupao krilo. U paketu je. Jedino se pitam kada će se i ko setiti da, kako se to radi, stavi ploču sa imenom Zorana Mojsilova, datum kada je radjeno i naziv ovog umetničkog dela. Jabučilo "čuti" i čeka ! Mojsilov je "preko bare"!

Kako se od pre neki dan promenio režim saobraćaja na Koridoru, tu na izlazu iz grada uradjen je Kružni tok. Radnici Komunalca obeležavaju prelaze.

Pažnju mi često skreće taj prostor. Da me neko pita, ne bih znao da kažem čemu služi. Parking za automobile, nije valjda, za kamione, ne bi trebalo, za autobuse, takodje, prodaja ogrevnog drveta, nikako! Čemu služi ovaj park. Ničemu, ili nečemu!

Zar to ne bi moglo da se ogradi, asfaltira, postavi rampa i montažna kućica i tu uradi Pijaca automobila. Imaće koristi i Komunalc ali i kupci i prodavci ! Ne znam! To mi pade na um! A vama ! A odgovornima...

Eto toliko za sada. Tema, dilema, detalja za radovanje, uživanje ima. Da, da sam ja neko ovi "veliki mediji" imali bi korisnu rubriku! Mi evo nešto radimo! Ako vam se svidja, onda – ništa!