Kamera ne miruje! Tri "pirotske priče" koje i dalje čekaju ...

07. maj 2019. 13:30 Kamera ne miruje Pirot Plus Online

Neke stvari treba ponavljati, jer se drugačije ne može. Ne bih da komentarišem zbog čega je tako, ali, učinilo mi se juče dok sam šetao ovim krajem grada, da sve to treba da uradim ponovo, verujući da će se nešto dogoditi.

Kako video sve govori, komentar nije skoro potreban.

Ovaj drugi primer je nešto drugačiji. Pravu adresu kome uputiti primedbu mi nije poznat. Reagujem kao Piroćanac, koji kada tuda prodje, ima neko posebno raspoloženje. Uostalom, često ističemo da smo grad koji raste. Grad koji je uredjen, ima Kej, Nišavu, parkove, divnu pirotsku kotlinu , trebalo bi da zaslužni za sve navedeno, zadju i u prostore koji ruže izgled i ne deluju "po naški"

Ne znam da li po nekim zakonima vlasnik nekog objekta, ima i obavezu da za odredjeno vreme, ako je kupio zgradu nekadašnje Bolnice, da mora da je privede nameni, ili bar nečim pokrije i uredi okolinu, ogradi, da ovako ne bi delovalo kao iz filmova strave i užasa. Ovaj primer je , nešto drugačije prirode i zahteva reagovanje, vlasnika, komunalnih inspektora, planera ...Naknadno sam dobio informaciju da postoji rok za koji kupljena zgrada treba da se privede nameni. Navodno je kupio neko iz Bugarske ! Nisam siguran !

I treće. I o tome sam se pre nekoliko meseci pitao. Čija je sada Upravna zgrada Angroprometa? Očekivao sam odgovor od Rodoljuba Ćirića, predsednika Okružnog samostalnog sindika u koga imam puno poverenje jer je čovek koji, kako se to kaže "sve zna"! Uputio me na Gorana Paunovića , stečajnog upravnika u predmetu Angropromet. Moj prezimenjak mi je rekao da je zgradu u namirenju dobila Poreska uprava, Republička direkcija za imovinu i dala gradu Pirotu na upotrebu. Dakle zgrada je NAŠA ! O staroj zgradi Angroprometa brine ( ne brine) - Grad !

Eto to su tri priče, tri ozbiljna problema koja traže odgovor, rešenje, reagovanje. Naše je samo bilo da još jednom skrenemo pažnju! Ostalo , znaju oni ko su i šta treba da urade !