Kamera ne miruje! Tako ti je životu! I LEPO i ono drugo, sve je za čoveka!

14. septembar 2020. 12:23 Kamera ne miruje Pirot Plus Online

Nakupilo se, stižu vaše fotografije, video materijali. Imamo i naše. Kombinacija i lepo i ono drugo. Da "otvorimo" novu priču!

"Nabujala  Nišava"!

Proteklih dana, prave letnje temperature. Zvali ste da pitate o rasporedu rada HE Pirot. Vrućina, preko 30 stepeni. Nišava postala "nesigurna", radi "pirotska struja"! Tražili smo kao ranije protokol. Teško ide sve to!  Mnogi od vas, oni koji su motorizovani, idu u Babušnicu, na jezero. Ali, kako vi, kojima je Nišava ovih letnjih dana jedina prilika?

Snimio sam detalje. Dodatno pitanje. Zna se da će jednog dana voda biti kao nafta. Za  one tamo gde nafta teče potocima, voda je pravo bogatstvo. Zašto mi ne bi flaširali "Visočku"?

Da, kombinacija. Lepo je to što imamo struju, čistu vodu, sad samo kada bi, do izgradnje Otvorenog bazena, nekako prilagodili visoke temperature, kupanje i proizvodnju. Uz sve to, možda treba tražiti investitora. Ako mogu nekakve "Jane" ,"Gale" zašto ne bi mogla i naša voda "Visočka", ali i ona "Banjica"!?

…………………………………………………………………… 

"Nova vožnja, nova garnitura vozača"!

Ajde sad nešto lagano! Vratio se pirotski autodrom. Porodica čuvenog "Mune Gage" vratila se kući, na radost dece.

…………………………………………………………………… 

"Ne rušite nam obalu"

Evo još jednog "pogleda" na našu Nišavu. Ovo se neće dopasti Nišlijama, ono "Srbija vode". Kamenje sa obala reke, našlo se u vodi. Služi nameni. U brzacima je najlepše kupanje. Ali...

   ………………………………………………………………………..

"Baba za dedu, deda za … , iščupaše još jedan znak"!!

Ne znam kome to treba! Naravno bajato pitanje, ali, evo ga i dalje. Ko "čupa" saobraćajne znake? Šta mu to znači!?

………………………………………………………………… 

"Bravo bre "komunalci"!  

 Pre neko jutro, krenuo sam "pešaka". Baš mi "išlo"! Komunalac svuda. Evo pogledajte, nije potreban tekst. Od klupa i korpi za smeće, do kanala oko Gradića. Bravo!

…………………………………………………………………

"Ooooo, belka, stuuu …"

U nastavku, tamo gde skrećem levo za Poljoauto, onaj kružni tok. Vozači koji "žure" ili vozači koji … gaze onu plastiku oko zelenog dela Kružnog toka. Nemojte tako!!

………………………………………………………………..

"Kejovi naši, ubavi …"

Pre neko veče, odlučio sam se da obidjem skoro napušteni Istočni kej. Boban Tolić je obećao da  će njegovi radnici  preći Nišavu, ostaviti na trenutak dobro poznati ,"nakindjureni" Zapadni kej i "green" zgrade i uneti više svetla i na ovu stranu!

Evo kako su izgledala dva brata. Ovaj "mladji" na Istoku, naravno, čeka!

……………………………………………………….

"Na po jedno, do tri  …"

Tu često prolazim, znam se sa tim ljudima koji u deset iz druge smene svrate na po jednu!  Tu u Jatagan, kod česme! Dobri ljudi, vredni, došlo im da uz pivo otvore dušu. Dobro de, mora se. Ali "braćo", komšije negoduju. Neka bar neko ove flaše, ono, u kontejner. Nemojte se ljutiti!

………………………………………………………..

"Čije je Progresovo?"

Moj komšija, radi u Maksiju, golman, pre neki dan, pitao me, čiji je naš "stadion" na Progresovom.  Obećao sam da ću pokušati da nadjem odgovor. Krenulo teško. Gospodja stečajni, ne sme da kaže ni koji je dan danas, a kamo li, da bude otvorena. Ovi "gore" u Agenciji "zakopčali" se do ušiju!

Eeeh, sećam se nekada je Pogres igrao ovde. Moglo je to da se sačuva za ove naše zonaše! Ali, šta će nam? Ovo je "bogata" zemlja, može i da se "baci"!

Gledajte slike! Zgražavao sam se! A vi!?

……………………………………………………………………

Znate ono, dragi naši, hvala vam za saradnju! Idemo dalje! Sve je za čoveka!!